در روز پایانی مجمع عالی همکاری بینالمللی"یک کمربند - یک جاده" در روز 15 مه (25 اردیبهشت)، اتحادیه صنایع و امور مالی راه ابریشم در پکن تاسیس شد. این اتحادیه متشکل از شرکتها و نهادهای مالی چینی و خارجی برای پیشبرد توافقنامههای همکاری بین کشورها در چارچوب طرح یک کمربند- یک جاده صورت گرفته و اعضای آن در شرکت در اجرای پروژهها در چارچوب راهبرد توسعه پکن، تین جین و استان هوبی و ایجاد منطقه جدید شیونگ آن چین از اولویت برخوردار خواهند شد.
اتحادیه صنایع و امور مالی راه ابریشم در پکن یک سازمان غیر انتفاعی متشکل از شرکتها و نهادهای مالی چینی و خارجی است. چن یوان، معاون کنفرانس مشورت سیاسی خلق چین و رییس مرکز برنامهریزی و مطالعات راه ابریشم که به عنوان رییس هیات مدیره این اتحادیه انتخاب شده است، با اشاره به جهت و هدف توسعه این اتحادیه در آینده گفت: "این اتحادیه براساس توافقنامههای همکاری دو جانبه چین و کشورهای راه ابریشم و تحت هدایت کمیته ملی توسعه و اصلاحات به پیشبرد اجرای این توافقنامه ها می پردازد. اعضای این اتحادیه می توانند در اجرای پروژهها در چارچوب راهبرد توسعه هماهنگ پکن، تین جین و استان هوبی، ایجاد منطقه جدید شیونگ آن، بازیهای زمستانی المپیک، ایجاد منطقه آزاد تجاری و عرضه خدمات به دولت محلی از اولویت برخوردار شوند."
به گزارش رسیده، اعضای این اتحادیه به اشتراکگذاری اطلاعات، بهرهمندی مشترک از سرمایه و خدمات خواهند پرداخت.
موسسه حسابداری ارنست اند یانگ یکی از چهار موسسه بزرگ حسابداری جهان به این اتحادیه ملحق شده است. وو گانگ پینگ، رییس چینی این موسسه در گفتوگو با خبرنگار رادیو بینالمللی چین گفت: "طرح پیشنهادی یک کمربند- یک جاده پاسخگوی خواست مشترک کشورهای راه ابریشم است و فرصت جدید برای استفاده از برتری یکدیگر، درهای باز و پیشرفت فراهم کرده است. با نگاه به آینده، می توان گفت که سرمایهگذاری چین در خارج به طور باثابت و سالم رشد خواهد کرد. شرکتهای چینی می توانند با همکاری با دیگر کشورها در زمینه سرمایهگذاری، توزیع منافع را بهبود بخشیده و جایگاه خود در زنجیره جهانی ارزش ارتقا دهند. پیشبینی می شود سرمایهگذاری چین در زمینه دانش و فناوری عالی، انرژی جدید و صنایع بالادستی رشد مطلوب خواهد داشت و فعالیت چین در زمینهه شبکه اینترنت، تجارت الکترونیکی، روباتسازی، دانش و فناوری بیولوژیک بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت."
براساس آمار، میزان کل تجارت چین با کشورهای راه ابریشم در 3 سال گذشته از 3000 میلیارد دلار فراتر رفت. همچنین سرمایهگذاری چین در کشورهای راه ابریشم به بیش از 50 میلیارد دلار رسید. شرکتهای چینی در بیش از 20 کشور جهان 56 منطقه همکاری اقتصادی و تجاری راهاندازی کرده و برای کشورها یک میلیارد و 100 میلیون دلار ارایه داده و 180 هزار شغل جدید ایجاد کرده است.