رمزگشایی از یک دهه تغییرات شگرف؛ دست چین در دست دیگر کشورها برای خلق آیندهای بهتر
آقای «داماس» در شهر کوچک «کامونی» در کشور آفریقایی رواندا شدیدا مشغول پرورش قارچ است. از سال 2012، پرسنل علم و فناوری کشاورزی چین بیش از پنج هزار نفر از استعدادهای فنی کشاورزی و کشاوران را آموزش داده تا قارچ «جوانکائو» (نوعی قارچ سفید) را پرورش دهند. داماس یکی از این پنج هزار نفر است.
او میگوید: وقتی این کسب و کار را شروع کردم با درآمدش توانستم زمین بخرم، یک خانه جدید بسازم و بچههایم را به مدارس خوب بفرستم.
در حال حاضر در بیش از 100 کشور جهان، قارچ جوانکائو به گیاه خوشبختی برای خلاص شدن از شر فقر تبدیل شده است. چین از فقرزدایی صنعتی گرفته تا فقرزدایی گردشگری و فقرزدایی اکولوژیکی، بدون هیچ قید و شرطی تجربه نجات حدود 100 میلیون نفر از فقر را با دیگر مردم جهان به اشتراک گذاشته است.
«ماپوتو» پایتخت موزامبیک یکی از مهمترین بندرها در آفریقای شرقی است. پلی که روی «خلیج ماپوتو» زده شده زمان طی مسافت میان دو منطقه را از دو ساعت به 10 دقیقه کاهش میدهد. این بزرگترین پل معلق در آفریقا «ساختِ چین» است.
فلات «کائوچاری» واقع در شمال آرژانتین با ارتفاع چهار هزار متری، 1.2 میلیون صفحه فتوولتائیک (به منظور تولید برق از نور خورشید) را به شکلی منظم در خود جای داده و به حدود 100 هزار نفر برقرسانی میکند. این نیروگاه برق خورشیدی که بزرگترین ظرفیت نصبی در آمریکایی جنوبی را دارد نیز «ساختِ چین» است.