فارسی

دیدارهای فشرده شی با رهبران جهان نشان دهنده جذابیت دیپلماسی کشورهای بزرگ است

CMG2022-11-16 15:51:16
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

کوئی هونگ جیان، مدیر دپارتمان مطالعات اروپایی در چین گفت که این دیدارها پیام روشنی را ارسال می کند و آن امید به روابط چین و اروپا باغلبه بر چالش است و اینکه دو طرف باید به استقلال استراتژیک پایبند بوده و به یکدیگر احترام بگذارند.

کوئی گفت: «اصرار چین بر اصل عدم مداخله و رد شدن توسط ایدئولوژی‌های مختلف، بازتاب راهبرد خودمختاری استراتژیک اروپا است که توسط فرانسه پیش می‌رود و انتظار می‌رود اعضای اتحادیه اروپا نقش سازنده‌تری در روابط چین و اتحادیه اروپا ایفا کنند.»

شی در دیدار با آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا، شخصیتی که روابط چین با او در سال های اخیر به شدت بدتر شده است، بر اهمیت ارتباطات صریح برای کاهش اختلافات تاکید کرد و گفت که دو کشور هیچ تضاد منافع عمده ای ندارند بلکه دارای اقتصادهای بسیار مکمل هستند و دارای آرمان های مشترک حفاظت از اهداف و اصول منشور ملل متحد هستند.

شی هنگام گفتگو با یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی، گفت که چین و کره جنوبی باید مذاکرات دوجانبه توافقنامه تجارت آزاد را تسریع بخشند، همکاری در تولید با فناوری پیشرفته، داده های بزرگ و اقتصاد سبز را تعمیق بخشند و به طور مشترک از سیستم تجارت آزاد بین المللی و زنجیره های تامین جهانی محافظت کنند. چین همچنین با سیاسی کردن فعالیت های اقتصادی یا تعمیم مسئله امنیتی مخالف است.

ایالات متحده با استفاده از مکانیسم هایی مانند چهارگانه و «استراتژی هند و اقیانوس آرام» تلاش‌هایش را برای مهار چین و تحریک متحدانش در آسیا-اقیانوسیه افزایش داد. اخیراً، گزارش شده است که ایالات متحده یک اتحاد تراشه برای ایجاد سد نیمه هادی در برابر سرزمین اصلی چین تشکیل داده و کشورهایی مانند کره جنوبی را در یک دوراهی قرار داده است.

با این حال، به گفته کارشناسان، این فعالیتهای دیپلماتیک فشرده رئیس جمهور چین نشان می‌دهد که برخی از ایده‌ها و اصول پیشنهادی چین برای روابط بین‌الملل بیشتر مورد استقبال و پذیرش کشورهای سراسر جهان از جمله ابتکار توسعه جهانی و ابتکار امنیت جهانی قرار گرفته است. ایده پیشنهادی چین برای ایجاد جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای نوع بشر، برخلاف هژمونی آمریکایی بیشتر مورد استقبال در جهان قرار گرفته است.

کارشناسان خارجی و چینی می گویند، پشت این کانون توجه جهانی، روند اصول دیپلماتیک پیشنهادی چین است که قلب ها و ذهن ها را در دنیایی به شدت نامطمئن و بی ثبات به دست آورده است.

چین به عنوان یک قدرت جهانی امروز یک سیستم روابط بین المللی را بر اساس دیدگاه چندجانبه گرایی ایجاد می کند. ورونیکا ساراسواتی، گردآورنده واحد مطالعه چین در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی اندونزی، روز سه شنبه به گلوبال تایمز گفت: توسعه مشترک، ارزشی که چندجانبه گرایی ارائه می دهد.

首页上一页123全文 3 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn