فارسی

چگونه چین به بهبود اقتصاد جهانی کمک خواهد کرد؟

cmg2022-11-17 15:23:41
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

هفدهمین اجلاس سران گروه 20 (جی 20) از 15 تا 16 نوامبر در جزیره تفریحی بالی اندونزی برگزار می شود. پس از این رویداد، بیست و نهمین نشست رهبران اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) در بانکوک، تایلند در اواخر این هفته برگزار خواهد شد.

چین با مشارکت فعال در رویدادهای فشرده این پلتفرم‌های چندجانبه، خواستار مقابله با چالش‌ها و ایجاد یک اقتصاد جهانی باز، فراگیر و متعادل است که به نفع همه اعضای جامعه جهانی است. رئیس جمهور چین شی جین پینگ در اولین جلسه اجلاس یک سخنرانی کلیدی ایراد کرد و از همه کشورها خواست دست به دست هم بدهند تا به سوال زمانه ما پاسخ دهند تا از مشکلات عبور کرده و آینده بهتری را با هم بسازیم.

جمعیت جهان با عبور از مرز هشت میلیارد نفر در حال تبدیل شدن به خبر اصلی در مطبوعات جهانی است و موضوع توسعه را ضروری‌تر و حساستر می‌کند. چین به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین کشور در حال توسعه، همیشه توسعه را اولویت اصلی خود می‌داند. در طی چهار دهه اصلاحات و گشایش، چین دستاوردهای قابل توجهی در حفظ توسعه خود داشته است و فرصت های متعددی برای سایر کشورها به جهت به اشتراک گذاری ثمرات توسعه ارائه کرده است.

جمله «کلام من پیوند من است»، که به مفهوم متعهد بودن چین به گفته هایش است، به پیامی قوی و مثبت تبدیل شده که توسط چین ارسال شده است. به عنوان مثال، در پنجمین نمایشگاه بین المللی واردات چین نمایشگاه بین المللی واردات چین که اخیراً در شانگهای برگزار شد، شرکت هایی از 40 کشور کمربند و جاده و 13 کشور مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای شرکت کردند، در حالی که بیش از 270 میلیارد دلار معاملات در چهار دوره قبلی انجام شده بود. جلسات نمایشگاه بین المللی واردات چین به عنوان اولین نمایشگاه ملی با موضوع واردات در جهان، به ویژه در دوران همه‌گیری، شتاب بیشتری برای بهبودی فراهم کرد.چین علاوه بر تلاش‌های خود، از تمامی پلتفرم‌های چندجانبه مانند جی20 و APEC در ایفای نقش پیشرو در رسیدگی به چالش‌های جهانی و بهبود حاکمیت اقتصاد جهانی حمایت می‌کند و خواستار افزایش نمایندگی و تقویت صدای کشورهای در حال توسعه در امور بین‌المللی است.

جی20 که متشکل از اقتصادهای بزرگ صنعتی و نوظهور جهان است و بیش از 80 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان، بیش از 75 درصد تجارت بین‌الملل و نزدیک به 60 درصد از جمعیت جهان را در بر دارد، باید بار رهبری را با مسئولیت های بیشتر بر عهده و گردن بگیرد، درست مانند کاری که در مقابله با بحران مالی در سال 2008 انجام داد.

رئیس جمهور چین در سناریوهای مختلف استدلال کرد که جهان ما اکنون با کمبود توسعه، صلح، حکومت و اعتماد مواجه است. در واقع، همه‌گیری مداوم کووید-19، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، اقتصاد جهانی شکننده، و مشکلات اقلیمی حتی وخامت اوضاع را بدتر کرده است. بنابراین، ایجاد اجماع و تقویت هماهنگی بین کشورها بسیار ضروری شده است.

امروز ما بیش از هر زمان دیگری به همکاری بین المللی در همه این جبهه ها نیازمندیم، اما از نظر همکاری‌های بین المللی دچار کمبود هستیم. بنابراین گزارش کلیدی بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین (CPC) که در ماه اکتبر برگزار شد، استدلال می‌کند که ساختن جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای بشریت، آینده مردم کل جهان است و حزب کمونیست چین قرار است این وظیفه را به‌عنوان «نیاز اساسی مسیر چین به سوی مدرن‌سازی» به عهده بگیرد. شاید سهم چین در احیای اقتصاد جهانی با پرسیدن سؤالات درست و تلاش زیاد برای یافتن پاسخ باشد.

Messenger Pinterest LinkedIn