فارسی

موفقیت دانشمندان چینیی در یافتن راهی برای رشد غلات در خاک‌های نمکی و قلیایی

CMG2023-03-25 16:34:56
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

چین تا سال 2021 حدود 99.13 میلیون هکتار زمین‌های نمکی و خاکی داشت.

وی افزود: اگر بتوانیم گونه‌های غلاتی ایجاد کنیم که برای این زمین‌ها مناسب باشند آنگاه قادریم از این زمین‌های بلااستفاده برای تولید غذا و تغذیه مردم استفاده کنیم.

هوانگ ادامه داد: کشف دانشمندان ما در خصوص نقش ژن AT1 در تولید غلات مقاوم به محیط‌های نمکین و قلیایی مثالی بارز در این باره محسوب می‌شود که تحقیقات پایه تا چه اندازه می‌تواند به حل مسائل کاربردی و برطرف کردن نیازهای اصلی کشورمان در تولید محصولات کشاورزی کمک کند.

«شیه چی» پژوهشگر موسسه فوق و یکی از دانشمندان اصلی پشت کشف ژن AT1 گفت با اینکه جامعه علمی جهانی نسبتا درک زیادی از چگونگی سازگار شدن غلات با محیط‌های نمکی دارد اما به دلیل دشواری‌های آزمایشگاهی یافته‌های اندکی از اینکه چگونه این گیاهان به شرایط قلیایی واکنش نشان می‌دهند، وجود دارد.

وی افزود: با تلاش مشترک بیش از هشت سازمان پژوهشی، دانشمندان چینی ژن AT1 را از ذرت خوشه‌ای کشف کردند که منشاء آن از نواحی نمکی و قلیایی منطقه «صحرای بزرگ» در آفریقاست.

پژوهشگران بعدا فهمیدند که همین ژن عملکرد مشابهی در دیگر غلات اصلی مانند برنج، گندم، ذرت و ارزن دارد.

شیه چی ادامه داد: اینکه ببینید غلات از دل زمین سفید رنگ و لم یزرع قلیایی جوانه می‌زنند بسیار تاثیرگذار است جایی که معمولا آنها برای بقاء تلاش می‌کنند.

خانم «چن شوئوی» مدیر سابق «موسسه ژنتیک و زیست‌شناسی تکوینی» در «آکادمی علوم چین» نیز گفت این کشف دری جدید برای تولید غلات مقاوم به نمک و قلیا گشوده است.

وی افزود: این خبر مهمی در نبرد ما علیه خاک‌های نمکین و قلیایی سراسر جهان محسوب می‌شود.

«جو جیان‌کانگ» مدیر «موسسه زیست‌فناوری» در «دانشگاه جنوبی علم و فناوری» گفت قدم بعدی باید یافتن این نکته باشد که حذف ژن AT1 چگونه بر کیفیت غلات تاثیر خواهد گذشت.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn