فارسی

مجمع بین المللی ستایش از دموکراسی به عنوان یک ارزش مشترک بشری

cmg2024-03-21 14:50:32
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

روز چهارشنبه گروهی از محققان مشهور و مقامات ارشد کشورهای مختلف با حضور در کنار یکدیگر به ستایش از دموکراسی به عنوان یک ارزش مشترک بشری پرداختند و در مورد اشکال متنوع دموکراسی و نقش آن در بهبود حکومت جهانی با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.

سومین مجمع بین المللی «دموکراسی: ارزش مشتر بشری» در پکن آغاز شده و بیش از 200 مهمان از بسیاری از نقاط جهان در بحث های گسترده آن در مورد چگونگی تحقق دموکراسی در عصر مدرن و دیجیتال شرکت کردند.

سخنرانان در این انجمن گفتند که چیزی به عنوان یک مدل یکپارچه برای همه دموکراسی ها وجود ندارد و رویکردهای متنوع به دموکراسی باید مورد احترام قرار بگیرد.

رویکرد چین

چین دموکراسی مردمی در کل فرآیند را اجرا می کند که در آن انتخابات دموکراتیک مبتنی بر قانون، مشورت، تصمیم گیری، مدیریت و نظارت از طریق مجموعه ای از قوانین و ترتیبات نهادی در هم ادغام شده است.

«اونگ تی کیت»، معاون سابق مجلس عوام پارلمان مالزی، به عنوان یکی از سخنران‌های اصلی در نشست روز چهارشنبه، از دموکراسی مردمی در کل فرآیند چین به نیکی یاد کرد و گفت که چین حامی انواع مختلف دموکراسی است و از این طریق به خوبی ارتباط بین دستیابی به آرمان های مردم و توانایی‎های خود در حمایت از سطح توسعه اجتماعی کشور را مشاهده می‎کند.

«وانگ شائوگوانگ»، استاد بازنشسته دانشگاه چینی هنگ کنگ، با تأکید بر اهمیت اصل "از توده ها بر توده ها" در رویکرد چینی و اشاره به فلسفه مردم محور حکومت چین گفت: "نمایندگان مردم از توده ها هستند و برای توده ها کار می‎کنند."

وجود نداشتن یک رویکرد یکپارچه برای دموکراسی

برخی از سخنرانان اصلی در مجمع روز چهارشنبه نیز در مورد خطر تحمیل یک الگوی خاص دموکراسی به کشورهای دیگر و اشکالات کنونی دموکراسی به سبک غربی هشدار دادند.

ماسیمو دی الما، نخست وزیر سابق ایتالیا گفت که غربی ها به دموکراسی خود افتخار می کنند، زیرا دموکراسی آنها از طریق مبارزه علیه فاشیسم و نازیسم با پرداخت هزینه و فداکاری بسیار در طول جنگ جهانی دوم به دست آمده است.

«اما این غرور مشروع نباید مانع از آن شود که متوجه شویم مدل ما نمی‎تواند به سایر نقاط جهان صادر و تحمل شود و دلیلش نیز دقیقا به این خاطر است که نتیجه یک فرایند تاریخی طولانی و پیچیده است.»

دی آلما با اشاره به ضروت تبدیل کردن جهان به شدت به هم پیوسته امروز به یک جهان چند قطبی گفت: "این یک بعد بین‌المللی واقعی از دموکراسی است که نه به یک دوران دوقطبی برگردیم و نه یک جهان تک قطبی را بپذیریم بلکه برای حکومت همراه با هم یک واقعیت چند قطبی را به وجود بیاوریم."

Messenger Pinterest LinkedIn