فارسی

تعهد چین به رقم زدن توسعه با کیفیت بالا با تکیه بر نوآوری‌ های علمی

cmg2024-08-02 11:32:35
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

در قطعنامه‌ای در رابطه با تعمیق هر چه بیشتر اصلاحات جامع برای پیشبرد مدرنیزاسیون چین، رهبری چین بار دیگر عزم خود را برای توسعه نیروهای محرک اقتصادی از طریق نوآوری های مربوط به علم و فناوری نشان داد.

این قطعنامه هفته گذشته در سومین جلسه عمومی بیستمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین به تصویب رسید و در آن آمده است که توسعه با کیفیت بالا وظیفه اصلی برای تبدیل کردن چین به یک کشور سوسیالیستی از هر جهت مدرن است.

رهبری چین در این قطعنامه خواستار بهبود نهادها و مکانیسم‌های پرورش نیروهای تولیدی با کیفیت جدید با توجه به شرایط کشور شده و در عین حال تعهد داده است که سیاست‌ها و مدیریت صنایع راهبردی مانند نسل بعدی فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، هوانوردی و هوافضا، انرژی‌های نو و مواد جدید را بهبود بخشد.

برخی از رسانه‌های غربی با زیر سوال بردن این قطعنامه و پرداختن به موضوعاتی مانند عدم معرفی اقدامات محرک اقتصادی قوی و یا راه‌حل‌های فوری برای کاهش سرعت بخش املاک و مستغلات در این نشست سیاست‌گذاری کلیدی، مدعی شدند که این قطعنامه نمی‌تواند امید زیادی برای رشد اقتصادی ایجاد کند.

اما در واقع متعهد ماندن به ادامه روند توسعه با کیفیت بالا از طریق صنایع نوظهور و تحت هدایت نوآوری‌های مربوط به آینده و در حال ظهور، منعکس کننده یک چشم انداز مسئولانه، آگاهانه و علمی برای پیش رفتن چین در مسیر مدرنیزاسیون به شمار می‎رود.

راهبرد توسعه با کیفیت بالا تاکنون نیز به نتایج عالی دست یافته است. از سال 2013 تا 2023، ارزش افزوده صنایع تولیدی در مقیاس بزرگ و با فناوری‌های پیشرفته چین نرخ رشد سالانه بسیار بالای 10.3 درصد را تجربه کرده و در عین حال در سال 2023 شاهد افزایش آشکار تولید محصولات نوآورانه نظیر ربات‌های خدماتی، سلول‌های خورشیدی و قطارهای سریع السیر بوده‌ایم که هر یک به ترتیب 23.3، 54 و 63.2 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته‌اند.

توسعه با کیفیت بالا علاوه بر داشتن نقش کلیدی در روند مدرنیزاسیون چین با فرصت‌های فراوان برای کسب‌وکارهای خارجی همراه است و موجب بهبود اقتصاد جهانی نیز می‌شود.

در حال حاضر پیوسته بر تعداد شرکت‌های خارجیِ در حال ایجاد مراکز تحقیق و توسعه و نوآوری در چین اضافه می‎شود و همین موضوع موجب رونق گرفتن سرمایه‌گذاری خارجی در بخش تولید با فناوری پیشرفته شده است. از جمله نمونه‌های قابل توجه این شرکت‎ها می‎توان به کارخانه بزرگ ذخیره انرژی تسلا در شانگهای، مرکز تحقیق و توسعه خودروهای هوشمند فولکس واگن در شهر هه فی واقع در استان آنهویی و برنامه شرکت آسترازنکا برای ساخت کارخانه‌های مولکولی کوچک در شهر ووشی استان جیانگ سو اشاره کرد. به باور کارشناسان این امر نشان دهنده تغییر راهبرد این شرکت‌ها از تولید محصولات «ساخت چین» به ساختن محصولاتی است که «در چین خلق می‎شوند».

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn