فارسی

رویکرد پویای چین برای مقابله با کرونا؛ راه حلی برای چین و هدیه‌ای برای دنیا

CMG2022-05-21 14:55:33
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

چین یکی از کشورهایی است که موفق‌ترین واکنش‌ها را به بیماری کووید-19 در جهان داشته است. مردم چین تلاش زیادی در جهت مبارزه با پاندمی انجام داده و کمک چشمگیری به رویکردهای ضدویروس کرده‌اند. این واقعیتی است که جامعه بین‌المللی بر آن گواهی می‌دهد.

رویکرد کووید صفر پویای چین هدفش فقط به صفر رساندن موارد ابتلا نیست بلکه تحت کنترل در آوردن کووید-19 با کمترین هزینه اجتماعی در کوتاه‌ترین زمان ممکن است تا به شکل موثری از سلامت مردم، زندگی عادی و تولید 1.4 میلیارد چینی به شکل حداکثری حفاظت شود.

و لازم به ذکر است این سیاست با توجه به تغییر شرایط سختگیرانه نیست. دولت چین این سیاست را بر اساس واقعیت‌های ملی و شرایط در حال تغییر طراحی و اجرا کرده است.

سیاستی معقول برای زندگی

چین جمعیت فراوان و فرهنگ سنتی احترام به سالمندان و دوست داشتن جوانان را دارد که به معنای آن است که ما برای سلامت خانواده‌ها و طول عمر قشر سالمند ارزش قائل هستیم.

در واقع، با سهل انگاری در زمینه پیشگیری و کنترل قطعا به کمبود مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی، مرگ و میر بیشتر و نهایتا فاجعه اجتماعی خواهیم رسید.

بر اساس مدلی که توسط دانشمندان چینی و آمریکایی بررسی شد، اگر چین سیاست کووید صفر خود را کنار می‌گذاشت بیش از 1.5 میلیون نفر جان خود را از دست می‌دادند.

با توجه به اینکه سیاست کووید صفر پویای چین حفاظت موثری از سالمندان و گروه‌های با وضعیت جسمی ضعیف به عمل آورده بنا بر این می‌توان گفت این سیاست مسئول جان و سلامت مردم چین است.

سیاستی پایدار برای اقتصاد

همه ما می‌دانیم که رویکرد چین متفاوت از رویکردهای

آسان‌گیر ایمنی گله‌ای و مصونیت طبیعی است که توسط برخی کشورها اجرا شد. با این وجود «همزیستی با ویروس» که توسط غربی‌ها دنبال شد ظاهرا نتایج مثبت مورد انتظار را به همراه نداشته است. به دلیل خیز مجدد کرونا، بازارهای جهانی از پیش‌بینی‌های مثبت و شفاف برخوردار نیستند و کسب‌ و کارها برای ماندن در شرایط عادی تقلا می‌کنند.

در خصوص کشورهای غربی به نظر می‌رسد برقراری هماهنگی و توازن میان کنترل پاندمی و رشد اقتصادی غیرعملی و ناممکن است.

برعکس چین با اجرای سیاست کووید صفر پویا تنها اقتصاد بزرگ در جهان بود که در سال 2020 به رشد مثبت دست یافت و تولید ناخالص داخلی آن در سال 2021 از 110 تریلیون یوان عبور کرد.

در عین حال، هدف اصلی این سیاست بهبود توانمندی‌های نظارتی برای علائم اولیه خطر است. به طور خاص ایجاد جایگاه‌های پیاده‌روی 15 دقیقه‌ای که در آنجا آزمایش‌گیری و قرنطینه اجرایی می‌شود جایگزین تعطیلی سراسری شهرهای بزرگ و کاهش هزنیه روزانه پیشگیری و کنترل اپیدمی خواهد شد.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn