فارسی

چهره واقعیِ «قانون تراشه» دولت بایدن

CMG2022-08-10 16:07:01
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده سه شنبه 9 آگوست (18 مرداد) «لایحه تراشه و علم» را که کنگره آن را تصویب کرده، به امضا رساند و آن را به قانون تبدیل نمود.

این لایحه 280 میلیارد دلاری که در اواخر ژوئیه با حمایت دو حزبی به تصویب کنگره رسید، 52.7 میلیارد دلار بودجه برای تولید نیمه رساناها در آمریکا و 200 میلیارد دلار دیگر برای تحقیقات علمی، از جمله مدیریت فناوری در بنیاد ملی علوم به منظور تبدیل تحقیقات پایه‌ای به محصولات تجاری اختصاص می‌دهد.

بایدن در این باره گفت که قانون مذکور قیمت‌ها را کاهش خواهد داد، اشتغال را افزایش می‌دهد و تولید داخل آمریکا را احیا می‌کند که نه تنها رقابت‌پذیری ایالات متحده را ارتقاء می‌بخشد بلکه به آمریکا کمک می‌کند تا در دنیا در این زمینه اول باشد و برنده رقابت اقتصادی در قرن بیست و یکم شود.

به عقیده برخی قانونگذاران آمریکایی مصوبه تراشه حمایت راهبردی طولانی مدت برای رقابت ایالات متحده با چین فراهم خواهد کرد. اما آیا این قانون غلوآمیز تراشه واقعا اینقدر معجزه‌آساست؟ دموکرات‌ها در مواجهه با شرایط اقتصادی ناگوار داخلی، روند کاهشی محبوبیت دولت بایدن و در راستای بهبود عملکرد آن تا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، از روی بی میلی مصوبه فوق را ارائه دادند و مسائلی چون تغییرات اقلیمی و موضوعات اقتصادی و تجاری را که حزب دموکرات به دنبال آنها بود، رها کرده و به دنبال قانون تراشه رفتند.

دولت بایدن سرو صدای زیادی برای تصویب این قانون به راه انداخت که بیشتر بخاطر ملاحظات سیاسی به منظور تقویت جایگاه انتخاباتی بود. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در این باره نوشت که مصوبه تراشه به بدتر شدن وضعیت تورم در ایالات متحده خواهد انجامید. روزی که این لایحه توسط مجلس نمایندگان به تصویب رسید، ایالات متحده جدیدترین داده‌های اقتصادی را منتشر کرد. تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 0.9 درصد افت داشت و برای دومین سه ماهه پیاپی شاهد انقباض بود و بار دیگر آب سردی بر پیکر دولت بایدن ریخت.

روزنامه «نیویورک تایمز» قانون تراشه را «بزرگترین مداخله در سیاست صنعتی توسط دولت آمریکا طی دهه‌های اخیر» توصیف کرد. این مصوبه یارانه قابل توجه 52.7 میلیارد دلاری و معافیت مالیاتی برای صنعت تراشه ایالات متحده فراهم می‌کند و هدف آن جذب شرکت‌های نیمه‌رسانا برای سرمایه گذاری در آمریکاست، امری که نگرانی وسیعی در سطح جامعه بین‌الملل به وجود آورده است.

همانگونه که همه می‌دانیم، صنعت تراشه به شکل قابل توجهی جهانی شده است و تشکیل و توسعه زنجیره صنعتی و زنجیره تامین آن نتیجه تاثیر ترکیبیِ قوانین بازار و گزینه‌های گروهی است.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn