فارسی

کلید نجات سیاره زمین در گرو تعهد پذیری کشورهای توسعه یافته

CMG2022-11-22 15:08:40
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

بیست و هفتمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل (COP27) پس از بحث و رایزنی فراوان سرانجام 20 نوامبر (29 آبان) در شرم الشیخ مر و 36 ساعت طولانی‌تر از برنامه‌ریزی آن، به پایان رسید.

این اجلاس ده‌ها قطعنامه را به تصویب رساند که مهمترین آنها تصویب «صندوق زیان و خسارت» برای کمک به کشورهای در حال توسعه و آسیب دیده از تغییرات آب و هوایی بود. این یک دستاورد مهم است که به نیازهای فوری کشورهای در حال توسعه پاسخ می‌دهد و یک انگیزه مثبت برای روند جهانی پرداختن به تغییرات آب و هوایی محسوب می‌شود.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد نشست شرم الشیخ گام مهمی در جهت اجرای عدالت است.

چین به عنوان بزرگترین کشور در حال توسعه همواره یک عضو فعال و عملگرا در حوزه موضوعات آب و هوایی بوده است. میزان آلاینده‌های دی اکسید کربن چین در سال 2021 به ازای تولید ناخالص داخلی در مقایسه با سال 2012 حدود 34.4 درصد کاهش داشته و سرمایه‌گذاری کلی چین در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به 380 میلیارد دلار رسیده که در صدر فهرست جهانی قرار دارد.

در نشست اخیر مصر، هیات چین رایزنی‌های عمیق و جامعی در خصوص نزدیک به 100 موضوع آب و هوایی داشت، قاطعانه از منافع مشترک کشورهای در حال توسعه دفاع کرد و کمک‌های مهمی به بسته نتایج مثبت این گردهمایی انجام داد.

نماینده چین اعلام کرد با توجه به تحقق پیش از موعد تعهد کاهش آلاینده‌ها تا سال 2020،‌ دولت این کشور یک هدف جدید در جهت تلاش برای رسیدن به حداکثر آلاینده‌های دی اکسید کربن تا 2030 و سپس تلاش برای دستیابی به کربن خنثی تا سال 2060 را مطرح کرده است.

گزارش بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین بر نیاز به ایجاد یک مدرنیزاسیون به گونه‌ای که انسان و طبیعت همزیستی هماهنگی داشته باشند،‌ تاکید کرد.

بر اساس گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، چین فراتر از قول‌های خود برای پرداختن به تغییرات آب و هوایی عمل کرده است.

به گفته گوترش، سیاره ما همچنان در وضعیت اورژانس قرار دارد.

این ارزیابی دبیرکل سازمان ملل ارزش تامل کردن دارد.

دستیابی به اهداف پیمان آب و هوایی پاریس با حرف و سخنرانی محقق نمی‌شود. تحقق اهداف نشست اخیر در مصر آسان نیست چرا که اقدامات آب و هوایی همچنان با چالش‌های بسیاری روبروست و هنوز کارهای زیادی باقی مانده که باید پیگیری و انجام شود.

کلید حل این مسائل در دست کشورهای توسعه یافته است یعنی باید به وعده‌هایشان عمل کنند و تعهداتشان را اجرایی نمایند.

Messenger Pinterest LinkedIn