فارسی

نوآوری نیرو محرکه پیشبرد توسعه با کیفیت

CMG2023-01-31 16:30:39
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

به عقیده اقتصاددانان و مدیران اجرایی شرکت‌ها، تلاش‌های چندگانه چین برای نوآوری رشد بهره‌وری را تسریع خواهد کرد و باعث به وجود آمدن صنایع نوظهور بیشتری خواهد شد و از سوی دیگر نیرو محرکه توسعه با کیفیت کشور را تحکیم می‌بخشد.

این صاحب‌نظران پس از آنکه چین رشد میانگین سالانه 4.5 درصد را از سال 2020 تا 2022 به ثبت رساند به ابراز عقیده پرداختند؛ این میزان از رشد جهانی حدود 2 درصد طی همان دوره و همچنین دیگر اقتصادهای بزرگ دنیا مثل ایالات متحده و منطقه یورو به پیش افتاد.

انتظار می‌رود اقتصاد چین با نشان دادن چنین انعطاف پذیری با وجود شیوع ویروس کرونا، به رشد میانگین سالانه بالا 4.5 درصد تا سال 2035 دست یابد و در این راستا نوآوری به نیروی مدرنیزاسیون کشور تحت هدایت اندیشه «شی جین پینگ» در خصوص اقتصاد سوسیالیستی با ویژگی‌های چینی برای دوره جدید، قدرت بخشد.

«وانگ چیان» اقتصاددان ارشد حوزه آسیا-اقیانوسیه در «گروه راهبرد سرمایه گذاری پیشتاز» که در آمریکا مستقر است، گفت: اگر روحیه کارآفرینی و نوآوری مردم چین به طور کامل محقق شود، پیش بینی می‌شود چشم انداز طولانی مدت اقتصاد چین خوش‌بینانه باشد.

به باور وانگ نوآوری از اهمیت فراوانی برخوردار است زیرا پیش بینی‌ می‌شود جمعیت کشور چین در سال‌های آتی کاهش یابد و این به معنای آن است که نیروی محرکه رشد از بهبود بهره وری کار نشأت خواهد گرفت و این بر نوآوری به عنوان یک نیروی پیش‌برنده کلیدی متکی است.

گزارشی کلیدی که در نشست افتتاحیه بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین در اکتبر 2022 منتشر شد، تاکید کرد نوآوری کانون موتور محرکه مدرنیزاسیون چین و عامل اولیه رشد است.

«لان جانگ‌مین» پژوهشگر «مرکز تحقیقات توسعه شورای دولتی چین» با اشاره به گزارش فوق، گفت اندیشه اقتصادی آقای شی یک دستورالعمل کلیدی برای توسعه نوآوری‌محور کشور محسوب می‌شود که منعکس کننده اهمیت حیاتی نوآوری در کنار روش‌شناسی به منظور تقویت نوآوری است.

کارشناسان تصریح می‌کنند به منظور انجام یک آغاز خوب برای انجام سفر جدید مدرنیزاسیون چین، تلاش‌های سیاستی در جبهه‌های گوناگون طی سال جاری صورت خواهد گرفت تا نوآوری تسریع یابد. از جمله این تلاش‌ها می‌توان به تقویت بندهای سیاست کلان اقتصادی، حیات‌بخشی به شرکت‌های خصوصی و تقویت تبادلات فناورانه بین‌المللی اشاره کرد.

«کنفرانس مرکزی کار اقتصادی» که در دسامبر سال گذشته برگزار شد، خواستار حمایت بیشتر از جانب موسسات مالی برای بخش‌های کلیدی مانند نوآوری فناورانه شد و در عین حال بر نقش حیاتی شرکت‌ها در نوآوری فناورانه تاکید کرد.

Messenger Pinterest LinkedIn