فارسی

«دموکراسی آمریکایی» ؛ سمی مهلک برای جهان

CMG2023-03-17 11:37:13
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

امسال بیستمین سالگرد «انقلاب رز» در گرجستان است. اخیراً شورش‌های جدی در این کشور رخ داده است. تحلیلگران نگران هستند که ممکن است «انقلاب رنگی» دیگری در گرجستان رخ دهد و این کشور به اوکراین دوم تبدیل شود.

اخیرا معترضان گرجستانی پرچم‌های ایالات متحده، اتحادیه اروپا و اوکراین را به اهتزاز درآورده‌اند و چندین بار به پارلمان گرجستان هجوم بردند تا به «قانون مأموران خارجی» که قبلاً توسط پارلمان گرجستان تصویب شده بود اعتراض کنند.

اگرچه دولت و حزب حاکم گرجستان گفتند که این قانون بر اساس لایحه مشابهی در ایالات متحده طراحی شده، اما ایالات متحده که زمانی یورش به کنگره را «شورش» خوانده بود، علناً از معترضان حمایت و ادعا کرد که این لایحه «الهام گرفته شده از کرملین است» و دولت و حزب حاکم گرجستان را به اعمال تحریم تهدید کرد.

پشت شورش‌های گرجستان، دست سیاه آمریکا دوباره ظاهر شده است که نمونه دیگری از سوء استفاده واشنگتن از صادرات به اصطلاح «دموکراسی» برای آسیب رساندن به جهان است. تحت کلاه برداری و اعمال فشار از سوی سیاستمداران و رسانه‌های آمریکایی، برخی کشورها کورکورانه «دموکراسی به سبک آمریکایی» را وارد کرده‌اند که نتیجه آن ظهور پوپولیسم، ناآرامی اجتماعی و سایر پدیده‌های آشفته و کاهش شدید سطح رفاه مردم است.

این روند درسی تاثیرگذار و قابل توجه برای این کشورها محسوب می‌شود!

در واقع، ایالات متحده به زور «دموکراسی به سبک آمریکایی» را به سراسر جهان صادر کرده، صرف نظر از اینکه چگونه بسته بندی و قالب بندی شده باشد، بهانه‌ای برای توسعه‌طلبی خارجی، حفظ هژمونی و دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر است.

جنگ عراق یکی از نمونه‌های بارز آن است. در 20 مارس 2003، ایالات متحده بدون مجوز سازمان ملل و با تکیه بر اتهامات واهی به عراق حمله کرد. پس از آغاز جنگ توسط ایالات متحده، روزنامه «نیویورک تایمز» از این تجاوز به این شکل تجلیل کرد: «جنگ عراق مهمترین طرح آمریکا برای ترویج دموکراسی، آزادی و انقلاب آمریکا بعد از "طرح مارشال" و یکی از بزرگ‌ترین کارهای آزمایشی آمریکا در خارج از کشور است».

اما واقعیت این است که این جنگ منجر به کشته شدن 200 تا 250 هزار غیرنظامی شد که بیش از 16 هزار نفر مستقیماً توسط ارتش ایالات متحده کشته شدند و بیش از یک میلیون نفر بی خانمان شدند. بمب‌های اورانیوم ضعیف شده ایالات متحده و سایر سلاح‌ها آلودگی رادیواکتیو را در عراق به جا گذاشته که می‌تواند برای چندین دهه ادامه داشته باشد.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn