فارسی

آمریکا امید بقا را از مردم غزه سلب نکند

CMG2023-12-12 15:51:09
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

«جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اخیرا در یکی از نشست‌های خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری اعلام کرد که «هیچ کشور دیگری به اندازه ایالات متحده برای کاهش درد و رنج مردم غزه تلاش نکرده است.»

اما کربی روز بعد سیلی سنگینی خورد، چون آمریکا به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت، پیش نویس قطعنامه ارائه شده توسط امارات متحده عربی برای ایجاد آتش بس فوری بشردوستانه در غزه را وتو کرد.

محتوای اصلی این پیش نویس که به طور مشترک توسط نزدیک به 100 کشور تهیه شده بود اجرای فوری آتش بس بشردوستانه، محافظت از غیرنظامیان، آزادسازی بدون قید و شرط همه گروگان‌ها و تضمین دسترسی به کمک‌های بشردوستانه بود. پیش نویس مذکور 13 رای موافق، 1 رای مخالف و 1 رای ممتنع از اعضای شورای امنیت دریافت کرد؛ آمریکا به آن رای مخالف و بریتانیا رای ممتنع داد.

می‌توان گفت که این پیش نویس یک پیشنهاد بسیار بی‌طرفانه و متعادل بود چون بر «آتش بس بشردوستانه» تمرکز داشت و گرایش به هیچ طرف نداشته و فقط به دنبال نجات جان مردم بود!

در عین حال این پیش نویس بسیار فوری بود چرا که نباید اجازه داد بحران انسانی در غزه از این وخیم‌تر شود.

طبق گزارش سایت رسمی سازمان ملل در 6 دسامبر (15 آذر)، در حالی که اسرائیل به عملیات نظامی خود علیه حماس ادامه می‌دهد، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد به آن واکنش نشان داده و گفت: اخیراً بیش از 15000 نفر غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند که بیش از 40 درصد آنها را کودکان تشکیل می‌دهند.

او صریحاً اعتراف کرد: «از بین تمام درگیری‌هایی که هر ساله شاهد آن هستیم، بیشترین تعداد سالانه کودکانی که کشته می‌شوند، صدها نفر نبوده اما در غزه، هزاران کودک تنها در چند روز گذشته کشته شده‌اند.»

با توجه به این موضوع، گوترش در اقدامی نادر از حق انحصاری خود که بر اساس ماده 99 منشور سازمان ملل به دبیرکل داده می‌شود، استفاده کرد یعنی فراخوان اقدام شورای امنیت درباره وضعیت غزه. در این ماده آمده است: «دبیر کل باید هر حادثه‌ای را که به نظر او صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند، به اطلاع شورای امنیت برساند.»

با این حال، همین پیش نویس قطعنامه بی‌طرف و فوری به دلیل وتوی آمریکا، با شکست مواجه شد و تصویب نشد. در یک نگاه مشخص است که چه کشوری در طرف مقابل جامعه بین‌المللی قرار گرفته است. در واقع این سومین باری است که آمریکا طرح مشابهی را در سازمان ملل وتو کرده است. این کشور پیش از این پیشنهاد برزیل و روسیه برای تضویب آتش بس در مورد غزه را وتو کرده بود.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn