فارسی

چرا حضور ناوگان آمریکا در هر نقطه‌ای از جهان مساوی با آشفتگی است؟

CMG2024-01-05 20:12:32
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

بدیهی است که ایالات متحده در حال ایجاد مشکل در دریای جنوبی چین است. «هرمان لورل»، یک مفسر سیاسی مشهور فیلیپین، فاش کرد که ایالات متحده برنامه ویژه‌ای به نام «میوشو» را به منظور دامن زدن به تنش در دریای جنوبی چین راه اندازی کرده است. این پروژه توسط سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی ایالات متحده «رایموندو پاول» رهبری می‌شود و با همکاری با نهادهای فیلیپین مانند گارد ساحلی فیلیپین و برخی از مقامات وزارت امور خارجه عملی می‌شود. آنها این پروژه را برای تحریک رویارویی با گارد ساحلی نیروی پلیس مسلح خلق چین طراحی کرده و به اجرا گذاشته‌اند.

بدون شک آمریکا، فیلیپین را برای اجرای استراتژی آسیا-اقیانوسیه خود، به مشکل‌سازی در دریای جنوبی چین تشویق می‌کند. ایالات متحده هیچ قصدی برای رویارویی نظامی مستقیم با چین ندارد. هل دادن دیگران به جلو علیه چین و استفاده از آنها به عنوان «گوشت دم توپ»، گزینه‌ای کم خطر و کم هزینه‌ای برای ایالات متحده و رویکرد همیشگی آمریکا بوده است.

چین مدت‌هاست که سیاست «کنار گذاشتن اختلافات و پیگیری توسعه مشترک» را در خصوص دریای جنوبی چین دنبال کرده است. این در واقع نوعی صبر و خویشتن‌داری استراتژیک است. این که کشوری بزرگ مثل چین حاضر است معاهده «اصول رفتار طرف‌های دریای جنوبی» را شکل دهد و رفتارهای خود را در این «چارچوب» حقوقی محدود کند، در واقع نوعی مسئولیت‌شناسی در قبال صلح و ثبات منطقه‌ای به شمار می‌آید. بنابراین، این رویکرد از حمایت بیشتر مردم کشرهای آسه آن برخوردار است. کشورهای آسه آن نیز از حضور برخی کشورهای خارج از منطقه در دریای جنوبی چین استقبال نمی‌کنند زیرا آنها درک می‌کنند که هرجا ناوگان ایالات متحده برود، آشفتگی ایجاد خواهد شد.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn