فارسی

دومین سالگرد جنگ اوکراین؛ چرا آمریکا دنبال ادامه‌ درگیری روسیه و اوکراین است؟

CMG2024-02-27 15:20:43
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جنگ اوکراین از شنبه وارد دو سالگی خود شد؛ جنگی که به نظر می‌رسید باید چند روزه به پایان برسد، حالا فرسایشی شده است و به نظر می‌رسد کشورهای غربی هم به دنبال طولانی کردن این جنگ هستند.

بسیاری از کارشناسان بین المللی به درستی واشنگتن را بازیگر اصلی ائتلاف بزرگ خواستار تشدید تنش‌ها در اوکراین می‌دانند که از طریق تزریق سلاح به میدان جنگ در صدد ادامه‌دار کردن این جنگ تا آینده نامعلوم است.

بازیگری آمریکا در صحنه جنگ اوکراین بدین صورت بوده که از ابتدا با حمایت‌ها از کی‌یف و تأمین مالی و تجهیزاتی آن در راستای گسترش ناتو به شرق که نقطه قرمز روس‌ها است، جنگ را ترغیب کرده‌اند و اکنون با ارسال تسلیحات سنگین به‌دنبال طولانی‌تر کردن آن هستند.

مقام‌های آمریکا از زمان آغاز جنگ بارها تأکید کرده‌اند که جنگ در اوکراین ادامه‌دار خواهد بود. هر بار هم که مقام‌های اوکراین از دیپلماسی سخن گفته‌اند آمریکایی‌ها یادآور شده‌اند که مذاکره، در شرایطی که اوکراین سرزمین‌هایش را از دست داده است ضربه به کل غرب خواهد بود.

جنگ منجمد

نشریه پولیتیکو چند ماه پیش به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده بود دولت ایالات متحده به‌ریاست «جو بایدن» در حال برنامه‌ریزی برای این احتمال است که درگیری‌های میان اوکراین و روسیه به یک «جنگ منجمد» تبدیل شود.

منظور از جنگ منجمد در اصطلاحات روابط بین‌الملل وضعیتی است که در آن مبارزه‌ها متوقف می‌شوند اما هیچ‌یک از دو طرف پیروز اعلام نمی‌شوند و پایان جنگ هم به‌صورت رسمی اعلام نمی‌شود بلکه تنش‌ها کماکان در وضعیت فعال قرار دارند و جنگ هر لحظه ممکن است مجدداً آغاز شود؛ تنش‌ها در شبه‌جزیره کره یا درگیری‌های آسیای جنوبی مثال‌هایی از جنگ منجمد است.

نکته عجیب در این گزارش آن بود که ارزیابی دولت آمریکا این بود که بروز چنین وضعیتی برای ایالات متحده و دیگر کشورهای حامی اوکراین نتیجه‌ای مطلوب خواهد بود، از آن جهت که تعداد درگیری‌های نظامی کاهش خواهد یافت و واشنگتن می‌تواند هزینه‌های حمایت خود از اوکراین را کاهش دهد.

یک مقام وزارت دفاع آمریکا در آن زمان گفت ترکیب بسته‌های کمک نظامی اخیر دولت بایدن به اوکراین نشان‌دهنده تغییر مسیر او به‌سمت یک راهبرد طولانی‌مدت است.

واشنگتن بعد از گذشت دو سال از جنگ میزان ارسال مستقیم تجهیزات نظامی از انبارهای خود به اوکراین را کاهش داد و به‌عوض بیشتر به ارسال بسته‌های کمکی‌ای روی آورد که می‌توانند برای خریداری سلاح‌های جدید از صنایع تسلیحاتی مصرف شوند.

1234全文 4 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn