فارسی

فیلیپین از تاریخ درس بگیرد؛ آمریکا مهره‌های خود را به دور خواهد انداخت!

CMG2024-03-12 17:23:36
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

حقیقت این است که کشتی‌های گارد ساحلی چین در طول هشدار کشتی‌های فیلیپینی واقعا از دستگاه‌های آب‌پاش علیه کشتی‌های فیلیپینی استفاده کردند و کشتی‌های چینی و فیلیپینی نیز واقعا با هم برخورد کرده‌اند. برای اثبات واقعیت آن، ویدئوهای زیادی منتشر شده و وجود دارد.

خنده‌دارتر این است که در جریان همان درگیری کشتی‌های چینی و فیلیپینی، آمریکا که متعهد شده بود بر «پیماتن دفاعی آمریکا و فیلیپین» پایبند خواهد بود و «در کنار متحد خود فیلیپین خواهد ایستاد»، کشتی جنگی «یو اس اس موبایل» در نزدیکی همان آبهای دریایی حضور داشت، اما اقدامی انجام نداد.

با مقایسه سخنرانی میلر و واکنش ناو یو اس اس موبایل به حادثه مذکور، این تردید به وجود می‌آید که تعهدات ایالات متحده چه ارزشی دارد؟ واقعیت این است که آمریکا فقط می‌خواهد فیلیپین را برای مقابله با چین وسوسه کند اما خودش درگیر دعوا نشود و فقط به دنبال بهره برداری از این درگیری چین و فیلیپین است. البته آمریکا بازهم برای آن بهایی می‌پردازد و این بها، بهای اخلاقی است یعنی شروع بحث تعهدناپذیری آمریکا اما واشنگتن فکر می‌کند می‌تواند با اقتدار تبلیغاتی خود، آن را جبران کند.

با اینکه صحبت درباره مساله دریای جنوبی چین و سخره «رن آی» به میان آمد، بهتر است به این موضوع هم اشاره‌ای کنیم.

سخره «رن ای» بخشی از جزایر نانشا و قلمرو چین است. در طول تاریخ طولانی مدت، حاکمیت چین بر جزایر نانشا و سخره «رن آی» و آبهای مجاور آن شکل گرفته و این موضوع هم با قوانین بین‌المللی از جمله منشور سازمان ملل متحد مطابقت دارد.

در واقع، قبل از سال 1999، حاکمیت چین بر جزایر نانشا به چالش کشیده نشده بود. اما در سال 1999، فیلیپین عمدا و به طور غیرقانونی کشتی جنگی «سیرا مادره مانتن» ( Sierra Madre mountain) خریداری شده از آمریکا را در سخره «رن آی» چین به بهانه «ایراد فنی» زمین گیر کرده و هنوز به نگهداری آن در ساحل سخره «رن آی» ادامه می‌دهد.

چین حداکثر خویشتنداری را برای پرهیز از تشدید احتمالی اوضاع در سخره «رن آی» نشان داده است. متأسفانه اقدامات فیلیپین در دو دهه گذشته به وضوح نشان داده که هیچ برنامه‌ای برای همسو شدن با چین برای حل مساله نداشته است.

آمریکا بدون شک نقشی در دامن زدن به این وضعیت ایفا کرده و از فیلیپین به عنوان مهره‌ای برای برهم زدن اوضاع در دریای جنوبی چین استفاده می‌کند. فیلیپین نباید «لحظه کابل» و خیانت آمریکا به کردهای سوریه را فراموش کند.

نگاهی به تاریخ به ما می‌آموزد مهره‌های آمریکا اکثرا در نهایت توسط این کشور کنار گذاشته و به دور ریخته می‌شوند.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn