فارسی

پاسخی روشن به دبیرکل ناتو؛ جهان با تسلیحات هسته‌ای شما جای خطرناکی است

CMG2024-06-18 15:24:56
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در مصاحبه با نشریه بریتانیایی «تلگراف» در روز یکشنبه، مدعی شد که این بلوک در حال مذاکره برای خارج کردن موشک‌ها از انبار و قرار دادن آنها در حالت آماده باش در مواجهه با تهدید روزافزون از جانب روسیه و چین است. وی در حالی که هشداری آشکار درباره تهدید چین می‌داد، گفت جهانی که کشورهایی مثل چین تسلیحات هسته‌ای دارند و ناتو ندارد، «یک دنیای خطرناک‌تر» است.

آنچه حقیقتا یک جهان خطرناک را به وجود می‌آورد این است که بزرگترین ماشین جنگی دنیا درباره یک جنگ هسته‌ای هیاهویی به راه اندازد که می‌تواند پیامدهای نابودکننده برای بشریت به همراه داشته باشد. استولتنبرگ در حال گفتن این موضوع به جهان است که ناتو فراتر از صرفا یک نیروی نظامی متعارف است و به یک اتحاد هسته‌ای تبدیل می‌شود. او در تلاش برای ایجاد یک شرایط دیدگاهی مناسب برای ناتو و ایالات متحده است تا توانمندی به اشتراک گذاری هسته‌ای خود را تقویت کنند.

«جانگ جون‌شه» یک کارشناس نظامی چین گفت: شایان توجه است که این هشدارهای استولتنبرگ در پس زمینه بحران جاری در اوکراین به گوش می‌رسد. نشست دو روزه صلح در سوئیس به دستاورد زیادی برای حل این بحران نرسید. غرب به رهبری ایالات متحده هیچ تمایلی برای پایان بخشیدن هر چه سریعتر این درگیری ندارد. در عوض به ارسال بازدارندگی هسته‌ای علیه روسیه اقدام کرده که چیزی جز افزودن بنزین بر آتش نیست.

«پرانای وادی» یکی از دستیاران ارشد کاخ سفید گفت که آمریکا ممکن است تسلیحات هسته‌ای راهبردی‌تر را در سال‌های آتی برای بازدارندگی مقابل تهدیدهای روزافزون روسیه، چین و دیگر دشمنان، مستقر کند.

بر حسب اتفاق یا خیر، «موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم» (SIPRI) روز یکشنبه ارزیابی سالانه خود از وضعت تسلیحات، خلع سلاح و امنیت بین‌الملل را منتشر ساخت که در آن آمده چین مشغول یک توسعه «چشمگیر» از قابلیت‌های هسته‌ای خود است و ممکن است تا سال 2030 به اندازه ایالات متحده و روسیه موشک بالستیک قاره پیما داشته باشد.

این نهاد مستقر در استکهلم همچنین مدعی شده گفته می‌شود چین برای نخستین بار چندین کلاهک جنگی را در حالت آماده باش عملیاتی بالا قرار داده است.

با نگاهی به گزارش مذکور، می‌توان تمایل شدید برای خنثی کردن توسعه تسلیحات هسته‌ای چین را احساس کرد، آن هم با وجود این واقعیت که آمریکا 10 برابر چین کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.

گزارش SIPRI سریعا باعث تعجب رسانه‌های اصلی غرب شد که عجله دارند در باره ذخایر هسته‌ای «به سرعت در حال رشد» چین گزارش دهند.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn