فارسی

جاسوسی و محدود کردن صادرات؛ آیا آمریکا نقطه پایانی در سیاست خود مقابل چین دارد؟

CMG2024-06-23 16:26:21
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

نه فقط تولیدکنندگان آمریکایی بلکه، تولیدکنندگان ژاپنی و هلندی نیز که ممکن است در این ورطه بیافتند بسیار نگران هستند. آنها می‌ترسند که اگر از بازار چین خارج شوند، رقبای خارجی جایشان را بگیرند. مارس 2024 بود که مشخص شد آمریکا از متحدانش خواسته هر چه بیشتر دسترسی چین به فناوری نیمه رسانا را محدود کنند اما هلند و ژاپن واکنشی سرد به این درخواست در آن زمان داشتند.

آمریکا که با واکنشی نه چندان گرم از جانب متحدانش روبرو شده بود، در رفتارش تأمل نکرد و بیش از پیش فشار را افزایش داد و از تاکتیک‌های سیاسی شدید برای مجبور ساختن همپیمانانش به «جدا شدن» از چین در حوزه فناوری پیشرفته استفاده کرد.

لی تاکید کرد: از نظر آمریکا، منافع راهبردی آن از جایگاهی اعلا برخوردارند و منافع متحدانش بی ارزش و قابل جایگزین هستند. رابطه میان ایالات متحده و همپیمانانش بر اساس برابری نیست. آمریکا متحدانش را دستکاری، استثمار و کنترل می‌کند.

نیت شوم آمریکا برای مهار توسعه فناوری پیشرفته چین، مانع از گسترش بازار خارج از کشور شرکت‌های آمریکایی می‌شود، سود آنها را کاهش می‌دهد و مانع از توانایی‌های نوآوری آنها می‌شود. ضمنا متحدان آمریکا که به اجبار به گوشه‌ای رانده شده‌اند چاره‌ای ندارند جز اینکه شاهد نابود شدن شتاب توسعه نویدبخش خود باشند.

سبد «امنیت ملی» آن قدر بزرگ نیست که جاه طلبی‌های هژمونیک آمریکا را پر کند. تلاش ایالات متحده برای پوشاندن ضعف خود در توسعه و نوآوری با سرکوب کشوری مثل چین که در حال پیشرفت است، نهایتا تاثیر عکس خواهد داشت. کشورهایی که به سوی استقلال شتاب گرفته‌اند، پیشرفت می‌کنند، بر مشکلات غلبه می‌نمایند و توسعه می‌یابند.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn