نقش پر رنگ چین در پیشبرد «روح شانگهای» برای تقویت یادگیری متقابل تمدنها
پس از درخواست مشترک چین، قزاقستان و قرقیزستان، «جاده ابریشم: شبکه مسیرهای کریدور چانگآن-تیانشان» در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این نخستین برنامه فراملیتی میراث جهانی بود که حرکتی قوی را برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد کرد تا مشترکا از میراث فرهنگی محافظت کنند.
در پاکستان اولین جایی مراکز توزیع هوشمند که در آن به طور مشترک توسط چین و پاکستان ساخته شده، کارایی مرتبسازی بستههای شرکتهای تجارت الکترونیک محلی چهار برابر شده و نرخ طبقهبندی نادرست بستهها از 1 درصد به کمتر از 0.03 درصد کاهش یافته است.
نخستین «کارگاه لوبان» که یک مرکز آموزش فنی-حرفهای تحت حمایت چین محسوب میشود، در آسیای مرکزی در تاجیکستان راه اندازی شد. این کارگاه در راستانی نیاز تاجیکستان به توسعه اقتصادی و ارتقای صنعتی، دورههای کاربرد گرمایش شهری و فناوریهای اندازه گیری مهندسی را برگزار کرده تا یک خط اصلی استعداد برای توسعه آینده تاجیکستان را بنا نهد.
منطقه رصد ماهوارههای هواشناسی «FY-2» چین، کشورهای سازمان همکاری شانگهای از جمله قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و پاکستان را در بر میگیرد. این ماهوارهها با پیش بینی هوا، پیشگیری و کاهش بلایا و همچنین دیگر خدمات، به شکلی موثر توانمندیهای این کشورها در پایش هوا، اقلیم و محیط زیست اکولوژیکی را ارتقاء بخشیدهاند.
سازمان همکاری شانگهای در روزهای گذشته، همواره با نور درخشان تبادلات مردم با مردم درخشیده است.
این سازمان با نگاهی به آینده، از طریق تلاش برای پیشبرد تبادلات مردم با مردم، به ارائه الگوهایی از همکاریهای منطقهای و بینالمللی برای ترویج همزیستی هماهنگ میان تمدنهای گوناگون و احیای دوستی همیشگی مردم همه کشورها ادامه خواهد داد.