فارسی

نقش پر رنگ چین در پیشبرد «روح شانگهای» برای تقویت یادگیری متقابل تمدن‌ها

CMG2024-06-25 15:30:13
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

از زمان تاسیس «سازمان همکاری شانگهای» اعضای آن یادگیری متقابل میان تمدن‌ها را تعمیق بخشیده، حسن همجواری و دوستی را توسعه داده و ارتباط مردم با مردم را تقویت کرده‌اند و به این ترتیب «روح شانگهای» مبنی بر اعتماد متقابل، سود متقابل، برابری، رایزنی، احترام به گوناگونی تمدن‌ها و پیگیری توسعه مشترک و ساخت مشترک یک جامعه سازمان همکاری شانگهای متشکل از تبادلات فرهنگی را تمرین نموده‌اند.

طرف چینی فعلانه به دنبال کشف کانال‌های جدید برای همکاری فرهنگی به منظور تقویت ظرفیت ارتباط بین‌المللی سازمان همکاری شانگهای بوده و در این راستا سازوکار همکاری رسانه‌ای را راه اندازی کرده، «نشست رسانه‌ای سازمان همکاری شانگهای» را میزبانی نموده و «مجمع رسانه‌ها و اندیشکده کشورهای سازمان همکاری شانگهای » را برگزار کرده است.

طی «بیست و سومین نشست شورای سران سازمان همکاری شانگهای» چین پیشنهاد کرد که در سه سال آتی به کشورهای عضو سازمان هزار «بورسیه بین‌المللی معلمان زبان چینی» اعطا کند، سه هزار فرصت اردوی تابستانی «پل چینی» ارائه دهد و 100 دانشمند جوان را برای تبادلات علمی-پژوهشی به چین دعوت کند.

طرف چینی طی سال‌های اخیرا فعالانه سازمان همکاری شانگهای را برای راه‌اندازی پروژه‌های ساده‌تر تبادل مردم با مردم در حوزه‌های گوناگون با هدف ایجاد پل تفاهم متقابل و دوستی میان مردمان کشورهای سازمان ترغیب کرده است.

همکاری بهداشتی سازمان همکاری شانگهای با یک رویکرد مردم محور به شکلی مستمر بهبود یافته است. چین فعالانه ادغام منابع را ترویج کرده و همکاری عملگرایانه میان موسسات را توسعه بخشیده است.

برنامه «ماموریت نجات بینایی بین‌المللی سریع حیاتیِ» پیشنهادی چین و ایجاد یک اتحاد طب سنتی، چشم‌انداز جدیدی را برای همکاری‌های بهداشتی و پزشکی در سازمان باز کرده است.

پس از آنکه چین در «بیست و دومین نشست شورای سران سازمان همکاری شانگهای » در سال 2022 از انجام دو هزار عمل جراحی آب مروارید برای اعضای سازمان همکاری شانگهای خبر داد، شمار انبوهی از بیماران به امید بازیابی بینایی خود در بیمارستان‌های ازبکستان به دنبال درمان هستند.

چین برای احیای مکان‌های تاریخی و همکاری باستان شناسی در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای پشتیبانی ارائه کرده و پژوهش‌های باستان شناسی مشترک در شهر باستانی «راحت» قزاقستان، یک معبد بودایی در سمت غربی سایت «کراسنایا راچکا» در قرقیزستان و «ایچان قلعه»، شهر داخلی محصور در شهر «خیوه» ازبکستان راه اندازی نموده است.

پس از درخواست مشترک چین، قزاقستان و قرقیزستان، «جاده ابریشم: شبکه مسیرهای کریدور چانگ‌آن-تیانشان» در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

این نخستین برنامه فراملیتی میراث جهانی بود که حرکتی قوی را برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد کرد تا مشترکا از میراث فرهنگی محافظت کنند.

در پاکستان اولین جایی مراکز توزیع هوشمند که در آن به طور مشترک توسط چین و پاکستان ساخته شده، کارایی مرتب‌سازی بسته‌های شرکت‌های تجارت الکترونیک محلی چهار برابر شده و نرخ طبقه‌بندی نادرست بسته‌ها از 1 درصد به کمتر از 0.03 درصد کاهش یافته است.

نخستین «کارگاه لوبان» که یک مرکز آموزش فنی-حرفه‌ای تحت حمایت چین محسوب می‌شود، در آسیای مرکزی در تاجیکستان راه اندازی شد. این کارگاه در راستانی نیاز تاجیکستان به توسعه اقتصادی و ارتقای صنعتی، دوره‌های کاربرد گرمایش شهری و فناوری‌های اندازه گیری مهندسی را برگزار کرده تا یک خط اصلی استعداد برای توسعه آینده تاجیکستان را بنا نهد.

منطقه رصد ماهواره‌های هواشناسی «FY-2» چین، کشورهای سازمان همکاری شانگهای از جمله قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و پاکستان را در بر می‌گیرد. این ماهواره‌ها با پیش بینی هوا، پیشگیری و کاهش بلایا و همچنین دیگر خدمات، به شکلی موثر توانمندی‌های این کشورها در پایش هوا، اقلیم و محیط زیست اکولوژیکی را ارتقاء بخشیده‌اند.

سازمان همکاری شانگهای در روزهای گذشته، همواره با نور درخشان تبادلات مردم با مردم درخشیده است.

این سازمان با نگاهی به آینده، از طریق تلاش برای پیشبرد تبادلات مردم با مردم، به ارائه الگوهایی از همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای ترویج همزیستی هماهنگ میان تمدن‌های گوناگون و احیای دوستی همیشگی مردم همه کشورها ادامه خواهد داد.

Messenger Pinterest LinkedIn