آمریکا؛ مظنونی که میخواهد پلیس باشد!
معلوم است در پرونده نایتون هنوز بسیاری از نکات مشکوک وجود دارد که باید آنها را روشن ساخت. اما حتی در این صورت آمریکا کماکان به او اجازه داد تا در المپیک شرکت کند. با انجام مقایسهای ساده بین این دو پرونده میتوان به معیار دوگانه آشکار آمریکا پی برد.
به علاوه، «ویتولد بانکا» رئیس WADA وضعیت وخیمتر مبارزه با دوپینگ در آمریکا را افشا کرد. او اخیر خبر داد که 90 درصد از ورزشکاران آمریکایی صرف نظر از اینکه در چهار لیگ بیسبال، بسکتبال، فوتبال و هاکی روی یخ هستند یا ورزشکاران کالج، مقررات جهانی ضد دوپینگ را رعایت نمیکنند و کاملاً خارج از مکانیسم جهانی ضد دوپینگ هستند.
گزارش «میچل» که در سال 2006 منتشر شد، به بیش از 85 بازیکن فعلی و بازنشسته بیسبال آمریکا که از داروهای نیروزا استفاده کرده بودند، اشاره کرد. برخی از بازیکنان بیسبال آمریکایی ادعا میکنند که 40 درصد، 50 درصد یا حتی 80 درصد از بازیکنان بیسبال استروئید مصرف میکنند، اما USADA آن را نادیده میگیرد. بدیهی است که این نوع اقدامات آمریکا در حال تضعیف سیستم بینالمللی ضد دوپینگ است.
علاوه بر این، «بی بی سی» قبلا گزارش داد که کمیسیون مستقل اصلاحات دوچرخه سواری در سال 2015 اعلام کرد که سوء استفاده از «معافیت داروهای درمانی مصرف شده» در دنیای ورزش بسیار رایج است و حتی حدود 90 درصد از ورزشکارانی که درخواست چنین معافیتی میکنند، این کار را برای بهبود نتیجه خود انجام میدهند. بیشترین سهم این دسته ورزشکاران متعلق به آمریکاست. بنابراین، مردم دلایل کافی برای این باور دارند که بازیکنان آمریکایی به بهانه پوشش ابتلا به بیماریهای آسم، بیش فعالی و غیره، در راستای سوء استفاده از «معافیت داروهای درمانی مصرف شده»، به طور علنی و به نوعی، به طور «قانونی»، «داروهای ممنوعه» را مصرف میکنند. این موضوع باید مورد بررسی جدی قرار گیرد.
حتی در این وضعیت وخیم مدیریت مصرف داروهای نیروزا در داخل آمریکا، واشنگتن کماکان میخواهد نقش پلیس جهانی ضد دوپینگ را ایفا کند و به این منظور، حتی «قانون ضد دوپینگ رودچنکوف» را تصویب و اجرایی کرد که به آمریکا اجازه دهد تا در برخی رویدادهای ورزشی بینالمللی در خارج از آمریکا، ورزشکاران خارجی را تحت تعقیب قضایی ایالات متحده قرار دهد. این یک معیار دوگانه مضحک است چون مظنونی دارد که تلاش میکند پلیس جهان شود.