حمله موشکی ایران به اسرائیل و پیامدهای مداخله آمریکا در منطقه
علاوه بر این، مداخله ایالات متحده ممکن است تلاشهای دیپلماتیک گسترده خود در منطقه را پیچیدهتر کند. آمریکا اخیراً برای ترمیم روابط با دیگر بازیگران مهم منطقه از جمله عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس که روابط پیچیدهای با اسرائیل دارند، تلاش کرده است. با این حال، نقش فعالتر نظامی ایالات متحده در دفاع از اسرائیل میتواند این تلاشهای دیپلماتیک آمریکا را حنثی کند. باید دانست بسیاری از کشورهای عربی با فلسطین همدل هستند.
علاوه بر این، دخالت ایالات متحده خطر برانگیختن احساسات ضد آمریکایی در منطقه را به همراه دارد، به ویژه در میان مردمی که سیاست خارجی آمریکا را مغرضانه و به نفع اسرائیل و به ضرر منافع فلسطینیها و اعراب میدانند. این میتواند منجر به بیثباتی بیشتر در کشورهای دارای دولتهای شکننده مانند عراق و لبنان شود و همچنین ممکن است به رشد سازمانهای تروریستی مانند داعش کمک کند چون این نیروها ممکن است از احساسات ضد غربی به عنوان ابزاری برای استخدام نیروهای جدید استفاده کنند.
همه اینها حاکی از چشم انداز تشدید بی ثبات در منطقه است. برای ایالات متحده، این وضعیت به منزله آزمونی برای دیپلماسی آن در خاورمیانه و توانایی آن برای هدایت روابط پیچیده در خاورمیانه به شمار میآید. در حالی که حمایت آمریکا از اسرائیل همچنان پابرجاست، پیامدهای گسترده دخالت نظامی ایالات متحده در درگیری ایران و اسرائیل باید به دقت بررسی شود. دخالت مستقیم نیروهای آمریکایی در درگیری درازمدت میان ایران و اسرائیل خطر بیثباتی کل منطقه و کشاندن ایالات متحده به یک جنگ پرهزینه و بالقوه بدون پیروزی دیگری را در پی خواهد داشت.
در این لحظه ناآرام، جامعه بینالمللی باید به سرعت برای تنشزدایی، ترویج گفتوگو و جلوگیری از خارج شدن بیشتر درگیری از کنترل، اقدام کند. آینده خاورمیانه و نظم جهانی ممکن است به آن بستگی داشته باشد.