مدرنیزاسیون چین؛ یک مسیر جدید برای توسعه
یکی از اهداف کلیدی چین حفظ امنیت زنجیره تامین جهانی است و هوش مصنوعی، انرژی و توسعه زیرساختهای اساسی را از جمله زمینههایی راهبردی برای حفظ امنیت زنجیره تامین میداند. چین با توانمندسازی صنایع داخلی در مقیاسهای مختلف، نه تنها به تقویت اقتصاد داخلی خود بلکه به تثبیت زنجیره تامین جهانی نیز کمک میکند.
در عین حال، "قطعنامه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در مورد تعمیق اصلاحات جامع به منظور پیشبرد مدرنیزاسیون به سبک چینی" با تأکید بر ضرورت ایجاد اقتصادهای باز با استانداردهای بالاتر، در دسترس بودن، منصفانه بودن و همراه بودن با سود متقابل برای همه را در بازارهای خارجی و داخلی تضمین میکند. تلاشهای چین برای کمک به اصلاح نظام حکمرانی جهانی در ابتکارات این کشور برای ایجاد نهادهایی مانند مرکز بینالمللی علوم توسعه که در آن کشورها میتوانند تجارب توسعه خود را به اشتراک بگذارند نیز نمایان شده است.
به عنوان تحلیل نهایی باید گفت که راهبرد چین در دیدگاه ایجاد یک جامعه جهانی با سرنوشت مشترک گنجانده شده است. در حال حاضر، چین خود را متعهد به کمک به بهبود نظم جهانی موجود در جهت عادلانهتر شدن، در بر گرفتن نمایندگی وسیعتر و ترویج توسعه جمعی میداند. چین از یک روند جهانی شدن حمایت می کند که تحت سلطه هیچ کشوری نیست و در عوض، مبتنی بر مشارکت عادلانه است. چین با تقویت یک جامعه جهانی مبتنی بر ارزشهای مشترک دارد، بر آن تاکید میکند که توسعه متقابل نه تنها ممکن خواهد بود بلکه برای ساختن یک جهان صلحآمیز و مترقی ضروری است.
جهانی شدن نباید منجر به قویتر شدن قدرتمندان و ضعیفتر شدن ضعیفان شود و در عین حال نباید به محیط زیست آسیب برساند یا فرهنگ های سنتی را از بین ببرد. نباید حول یک نظام ارزشی جهانی منحصر به فرد شکل بگیرد که توسط یک قدرت مسلط دیکته می شود و کشورهای دیگر تنها حول آن عمل کنند. برعکس، جهانی شدن باید با اتخاذ یک رویکرد چندقطبی، ارزشهای متنوع و فراگیر را در بر بگیرد که در آن به همه فرهنگها احترام گذاشته میشود. هدف این رویکرد ایجاد مجموعهای از ارزش های جهانی است که به نفع همه باشند.