تعرفهها؛ ابزاری سیاسی علیه مردم
شرکت «کنت اینترنشنال» یک تولید کننده دوچرخه در نیوجرسی است و برای قطعات دوچرخه خریداری شده از چین به طور میانگین 23 درصد تعرفه میپردازد. «آرنولد کاملر» رئیس هیئت مدیره کنت اینترنشنال و یک نماد در صنعت دوچرخه ایالات متحده میگوید: کمکی که ما نیاز داریم کاهش تعرفه برای تمام مونتاژگران آمریکایی است. با کاهش تعرفه میتوانیم کسب و کار آمریکایی خود را طی سه سال پنج برابر کنیم.
«دینا قازاریان» بنیانگذار و مدیرعامل «آستره»، شرکت لوازم جانبی فناوری مصرف کننده نیز گفت: بدیهی است من جزو کسانی هستم که تعرفه پرداخت میکنم. اما چین نه.
وی افزود: مجبور شدم هزینههای تعرفهها را بر عهده بگیرم تا از قیمت گذاری محصولاتم خارج از چشم انداز لوازم جانبی رقابتی جلوگیری کنم.
متأسفانه، تعرفههایی که برای محافظت از این مشاغل وضع شدهاند دقیقا برعکس عمل میکنند.
بسیاری امروز پی بردهاند که تعرفهها همان مالیات بر مصرف کنندگان و تولید کنندگان است. بر اساس گزارشی که شرکت «خدمات سرمایه گذاران مودی» منتشر کرده، مصرف کنندگان آمریکایی حدود 93 درصد از هزینههای تعرفههای اعمال شده بر کالاهای چینی را به دوش میکشند. این بار مالی اضافی احتمالا به معنای کمتر رفتن به رستوران مورد علاقه یا عدم توانایی در پرداخت هزینههای غیرمنتظره تعمیر خانه یا صورتحساب بیمارستان است.
تعرفهها در درازمدت به کلیت اقتصاد ضربه میزنند. گرانتر کردن کالاهای رقبای خارجی باعث نمیشود که محصولات داخلی ارزش پولی بهتری داشته باشند.
بدتر اینکه با کاهش تقاضا برای واردات، تعرفهها باعث تقویت ارز در بازار ارز، کاهش رقابت صادرات و در نتیجه کاهش تولید اقتصادی و اشتغال میشود.
طبق گزارش سال 2021 «شورای تجاری آمریکا-چین»، جنگ تجاری با چین رشد اقتصادی ایالات متحده را کاهش داد و منجر به از دست دادن حداکثر 245 هزار شغل شد.
و نباید این واقعیت را فراموش کرد: هیچ کشوری یک جزیره نیست. طی «رکود بزرگ» دهه 1930، تعرفههای بالای یک کشور برای محافظت از شرکتها و کشاورزان به شکلی حیرت انگیز شگفتانگیزی منجر به تعرفههای تلافیجویانه بسیاری از کشورهای دیگر شد. این روند نهایتا منجر به افزایش کلی در نرخهای جهانی تعرفه شد، جنگ ارزی را آغاز کرد، تجارت جهانی را به طور کلی آسیب زد و مانع رشد اقتصادی در سراسر جهان شد.
امروز، مردم سراسر جهان منتظرند ببیند آیا اقتصادهای بزرگ آن روند را تکرار خواهد کرد یا خیر.
تجارت جهانی کالا در سال گذشته افتی نادر را تجربه کرد و گامهای اشتباه آینده میتواند به همه ما ضربه بزند. «گیتا گوپیناث» معاون اول مدیر عامل «صندوق بینالمللی پول»، هشدار داد که اگر تفاوتهای بسیار جدی و کاربرد گسترده از تعرفهها وجود داشته باشد، ممکن است با زیان تولید ناخالص داخلی جهانی نزدیک به 7 درصد مواجه شوید.