فارسی

میراث فرهنگی و طبیعی راهگشای سرنوشت مشترک

cmg2024-09-10 17:01:38
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

به باور یک مقام سازمان ملل، در عصری که جهان با چالش‌های فراوان، از تغییرات اقلیمی گرفته تا درگیری‌های خشونت‌آمیز روبرو است، باید به خاطر داشته باشیم که بشریت گذشته‌ای مشترک دارد و باید برای سرنوشتی مشترک به کار خود ادامه دهد.

«شهباز خان» مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو برای شرق آسیا گفت حکاکی‌های سایت‌های میراث جهانی به عنوان یک یادآور برای این مسئولیت مشترک عمل می‌کنند زیرا نشان دهنده تعهد کشورهای عضو برای حفاظت مشترک این اماکن هستند.

وی در مصاحبه اختصاصی با روزنامه «چاینا دیلی»، گفت: آثار باستانی، میراث ما از گذشته است — آنچه امروز با آن زندگی می‌کنیم و آنچه را که به نسل‌های آینده منتقل می‌کنیم.

یونسکو به دنبال تشویق شناسایی، حفاظت و نگهداری سایت‌های میراث فرهنگی و طبیعی بوده که از ارزشی برجسته برای بشریت برخوردارند.

«محور مرکزی پکن» و سایت میراث طبیعی چین طی چهل و ششمین نشست «کمیته میراث جهانی» که ماه جولای در دهلی نو پایتخت هند برگزار شد در فهرست «میراث جهانی یونسکو» به ثبت رسید و چین پس از ایتالیا به دومین کشور از لحاظ تعداد چنین سایت‌هایی تبدیل شد.

خان که از چندین سایت میراث جهانی از جمله چندین سایت در پکن بازدید کرده، گفت به نظرش اینها «موزه‌ها و کتابخانه‌های روبازی هستند که به انتقال آگاهی، مهارت‌ها و ارزش‌های نسل‌ها کمک می‌کنند».

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین طی نامه تبریکی که برای چهل و چهارمین نشست «کمیته میراث جهانی» در «فوجوئو» استان «فوجیان» در سال 2021 ارسال کرد، گفت که حفاظت،‌میراث داری و استفاده درست از گنجینه‌های فرهنگی و طبیعی جهانی «وظیفه مشترک ماست و از اهمیتی حیاتی برای تداوم تمدن بشری و توسعه پایدار جهان برخوردار است».

شهباز خان کاملا با دیدگاه شی جین پینگ موافقت است. وی با اشاره به محور مرکزی پکن که قدمت آن به «سلسله یوان» (1368-1271) باز می‌گردد، به عنوان نمونه‌ای عالی از چگونگی تغییر برنامه ریزی شهری برای همگام شدن با زمانه توصیف کرد.

سایت‌های میراث فرهنگی و باستانی چین از «کوه‌های هیمالیا» گرفته تا «بیابان باداین جاران» برای حفاظت از گونه‌های در خطر و حفظ توازن اکولوژیکی مهم هستند. وی تاکید کرد که چین حفاظت و استفاده از سایت‌های میراث جهانی را در راهبردهای توسعه ملی خود ادغام کرد و آن را به عنوان سنگ بنای تمدن فرهنگی و اکولوژیکی به رسمیت شناخته است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه چین یک بازیگر بزرگ جهانی است، رهبری و الگوی آن در حفاظت از میراث می‌تواند الهام بخش و تاثیرگذار بر دیگر کشورها باشد، به ویژه در زمینه «ابتکار کمربند و جاده»، جایی که تبادلات فرهنگی و حفاظت از میراث مؤلفه‌ای با اهمیت هستند.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn