فارسی

دیلی تلگراف: همه گیری کرونا مانع از شکوفایی چین نخواهد شد

CMG2022-05-09 12:53:59
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

وب سایت روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف» ۱۶ اردیبهشت (۶ مه) گزارشی را به قلم «متیو لین» با عنوان «هیچ چیز مانع از شکوفایی چین نخواهد شد» را منتشر کرد که مهمترین بخش‌های آن به شرح زیر است:

در حالی که شانگهای هفته‌ها در قرنطینه است و پایتخت چین، پکن نیز هر روز شاهد آزمایش اسید نوکلئیک عمومی است، نباید تعجب که این موضوع به یک داستان خوب برای آن دسته از منتقدان چین تبدیل شود که پیش‌بینی می‌کنند اوج گرفتن چین با یک پایان ناگهانی همراه خواهد شد.

این دیدگاه به ظاهر جذاب، از اصل دچار مشکل است. قرنطینه در چین با وجود سخت‌گیرانه بودن، در واکسیناسیون تضمین خواهد کرد که ایمنی کافی برای مقابله با ویروس در جامعه ایجاد شود و سیستم بهداشتی نیز به فعالیت عادی خود ادامه دهد. از پاییز امسال، اقتصاد چین رشد پایدار خود را از سر خواهد گرفت و همه گیری کرونا به تنهایی نمی‌تواند باعث خروج چین از مسیر توسعه خود شود.

چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان می‌تواند ظرف 10 سال آینده از ایالات متحده پیشی بگیرد. وجود تولیدکنندگان چینی برای زنجیره‌های تامین جهانی حیاتی است و منابع مالی و سرمایه‌گذاری‌ آنان نیز مسیر حرکت بازارهای جهانی را تعیین می‌کند. وضعیت چین بر اوضاع سایر کشورهای جهان تأثیر گذار خواهد بود. منتقدان چین بر این باورند که در پیش گرفتن راهبرد «به صفررسانی پویا» و قرنطینه برای مهار همه‌گیری کرونا، ضربه سنگینی به اقتصاد و تولید در چین خواهد زد و باعث بروز ناآرامی‌های اجتماعی خواهد شد.

چین در مقابل سویه امیکرون کرونا با میزان سرایت بیشتر و برای حفظ روال عادی کار نظام بهداشت و درمان خود مجبور به در پیش گرفتن قرنطینه شده است اما آیا اینکه تنها همین موضوع را یک شکست بزرگ برای چین تلقی کنیم و یا قرنطینه را یک اقدام دیوانه‌وار بخوانیم، کمی مضحک نیست؟

تازه ترین شواهد نشان می‌دهد که تزریق سه دوز واکسن چینی سینوواک در کاهش ابتلا [به همه سویه‌های کرونا] مؤثر است و حتی بر عدم ابتلای آسیب‌پذیرترین گروه‌های جامعه یعنی افراد بالای ۸۰ سال نیز تأثیرگذار بوده است. پس از پایان تزریق دوز سوم کرونا به مردم در سراسر چین، وضعیت این کشور به طرز چشمگیری تغییر خواهد کرد.

در واقع، پس از قرنطینه، واکسیناسیون عمومی یک راه موثر و نسبتا کم هزینه برای کاهش نرخ مرگ و میر است. شهر «شن جن» به عنوان قلب فناوری پیشرفته چین، پس از یک دوره قرنطینه به طور کامل بازگشایی شده است. وضعیت شانگهای نیز احتمالاً مشابه همین شهر خواهد بود و حتی در پکن این امکان وجود دارد که به قرنطینه کامل نیازی نباشد.

حال می‌توان باز هم از واژه «دیوانه‌وار» استفاده کرد؟! به هیچ وجه!

پس از محاسبه نرخ نهایی مرگ و میر ناشی از کرونا، به احتمال زیاد چین کمترین نرخ مرگ و میر با صرف هزینه‌ای بسیار پایین‌تر از اکثر کشورهای جهان را خواهد داشت.

مهمترین نکته این است که روند رشد اقتصادی چین و توسعه افسانه‌ای چین در قرن بیست و یکم همچنان ادامه خواهد یافت و واقعیت نشان خواهد داد که همه گیری کرونا و قرنطینه چندین هفته‌ای بزرگترین شهرهای این کشور نیز تاثیری تا آن حد ویرانگر بر توسعه و شکوفایی چین نخواهد داشت. چین با توان فوق‌العاده و نیروی محرکه بسیار خود هرگز به چنان سرنوشتی دچار دچار نخواهد شد.

Messenger Pinterest LinkedIn