تزریق انگیزه مضاعف به توسعه تجارت خارجی چین از طریق تجارت الکترونیک برونمرزی
مقیاس واردات و صادرات تجارت الکترونیک برونمرزی در سال 2021 به 1.92 تریلیون یوآن رسید که 18.6 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت و پس از جهشی 25.7 درصدی در سال 2020، رشد متوالی بالایی را از خود نشان داد.
حجم مبادلات واردات و صادرات تجارت الکترونیک برونمرزی در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 28.6 درصد رشد کرد و رشد ثابت و سریعی را حفظ کرد.
به لطف سیاستهای مرتبطی که توسط دولتهای محلی اجرا شد گروهی از شرکتهای کوچک و متوسط که در زمینه تجارت خارجی فعالیت میکنند، بازار بین المللی را از آن خود کردهاند.
به گفته شنگ چیوپینگ، معاون وزیر بازرگانی چین، آستانه تجارت بینالمللی به میزان قابل توجهی توسط تجارت الکترونیک برونمرزی کاهش یافته و تعداد زیادی از نهادهای کوچک و خرد را درگیر خود کرده است. به گفته وی، تاکنون بیش از 30 هزار شرکت در بستر خدمات یکپارچه آنلاین مناطق پایلوت برونمرزی تجارت الکترونیک برونمرزی چین ثبت نام کردهاند.
حوزه لجستیک یکی از عوامل کلیدی در کارایی و ثبات خدمات تجارت الکترونیک برونمرزی است. در سالهای اخیر، مدلهای لجستیکی جدیدی ظاهر شدهاند که مواردی از قبیل انبارداری در خارج از کشور، انبارهای مركز بازگشت و انبارهای كالاهای با كیفیت بالا برای صادرات را نام برد. این مراکز به مجتمع های خدمات جامعی تبدیل شده اند که خدماتی از قبیل انبارداری، تدارکات، ترخیص کالا از گمرک، بازگشت و تعویض، پردازش و تعمیر و همچنین بسته بندی و توزیع را ارائه می دهند.
بر اساس آمار منتشر شده توسط وزارت بازرگانی چین، این کشور بیش از 2000 انبار در خارج از کشور ساخته است که مساحتی بالغ بر 16 میلیون متر مربع را پوشش می دهد.