فارسی

بازگشت«فاکس‌کان» به چین چه معنایی دارد؟

cmg2024-08-08 17:05:50
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

«بازگشت فاکس‌کان به سرزمین اصلی چین». هفته نامه چینی‌زبان «یاجوئو جوئوکان» که در هنگ کنگ مستقر است اخیر گزارشی با این موضوع یعنی اعلام فاکس‌کان در اواخر جولای برایسرمایه گذاری یک میلیارد یوانی (139 میلیون دلار) برای ساخت یک دفتر مرکزی تجاریجدید در شهر «جنگ‌جوئو» استان «هه‌نان» (مرکز چین) منتشر کرد و این را هم نوشت کهشرکت آمریکایی «اپل» همچنان قرار است در چین آیفون‌های سری 16 خود را مونتاژ کند.

درواقع حتی پیش از اینکه گزارش فوق منتشر شود، اخبار مربوط به «بازگشت فاکس‌کان و اپل» در میان افراد آگاه زمزمه می‌شد. هیچ چیزی غیر از سرمایه گذاری واقعی خوشبینی یک شرکت درباره چشم اندازهای اقتصادی یک کشور را نشان نمی‌دهد. افزایش سرمایهگذاری فاکس‌کان پاسخی قدرتمند به «چین‌زدایی» از زنجیره تامین و یک رأی اعتماد بهمحیط تجاری سرزمین اصلی چین محسوب می‌شود.

عبارت«فاکس‌کان از چین رفت» بیشتر ناشی از هیاهوی رسانه‌های غربی بود. برای اپل و فاکس‌کانبه عنوان شرکت‌های چندملیتی امری طبیعی است که بخاطر تغییرات در برنامه ریزی تجاریجهانی و مزایای مقایسه‌ای، مقداری اصلاح و تعدیل‌ محلی انجام دهند.

«یونگلیو» رئیس فاکس‌کان زمانی صراحتا گفته بود که داشتن دو یا تعداد بیشتر تامین کنندهدر هر صنعت بزرگی کاملا عادی است.

بحث درباره «بازگشت» فاکس‌کان آن قدرواقعی نیست بلکه یک بازی حول اعتماد اقتصادی چین است. اپل به عنوان «مالک» اینزنجیره تامین و فاکس‌کان، بزرگترین تولید کننده اپل، نقشی مهم در توسعه صنعت تولیدمتوسط به بالا در چین که نماد آن تلفن‌های همراه است، ایفا کرده‌اند. روندهایآنها به عنوان یک بادنما بر افکار عمومی تأثیری مشخص دارد.

اگر هیاهوی پیشین درباره «خروج فاکس‌کان» را به دقت نگاه کنید،متوجه خواهید شد که بسیاری از چیزها از متن خارج شده و به اشتباه تعبیر شده‌اند.

به عنوان مثال «بلومبرگ» مدعی شد که «موقعیت چین به‌عنوانکارخانه در جهان از یک وضعیت برد-برد برای مشتریان و تامین‌کنندگان به یک ریسکبزرگ تغییر کرده است.» به استثناء آنهایی که ذهنیت «جنگ سرد» دارند، چه کسی زنجیرهصنعتی و بازار مصرف چین را یک «خطر» تلقی می‌کند؟

درواقع هدف این هیاهو، حمایت از نیاز سیاست غرب برای «جدا کردن و قطع روابط» با چینو ایجاد سر و صدا برای روایت‌های «فروپاشی اقتصادی چین» و «اوج اقتصادی» است.

اما چرا چین توانسته طی چندین دهه بیشترین سرمایه گذاری تولیدیرا در سطح جهان جذب کند و به کشور تولید کننده پیشرو در جهان تبدیل شود؟

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn