بریکس چگونه میتواند انرژی تازهای به اقتصاد شکننده جهانی تزریق کند؟
وزنه تعادل اقتصادی
«جو شوفِنگ» مدیر اجرایی «موسسه اهداف توسعه پایدار» در دانشگاه «تسینگخوا» گفت: سازوکار بریکس عرصهای را فراهم میکند تا صدای کشورهای در حال توسعه شنیده شود.
وی افزود: با توجه به چشم انداز در حال تغییر بینالملل و پاندمی جهانی، پنج کشور بریکس به یک وزنه تعادل برای توسعه اقتصادی جهان تبدیل شدهاند.
«هرمان تیو لورل» بنیانگذار «موسسه مطالعات راهبردی بریکس» با تاکید بر اینکه سازوکار بریکس اجازه میدهد کشورهای عضو آن جامعه جهانی را برای تمرکز دوباره بر توسعه ترغیب کنند، گفت: کشورهای بریکس در سال 2022 از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند شد.
چهاردهمین نشست بریکس با شعار «ساخت مشارکت با کیفیت برای ایجاد یک دوره جدید از توسعه جهانی» فرصتی برای کشورهای عضو فراهم میکند تا تعامل مردم با مردم را افزایش داده، هماهنگی در زمینه مسائل مهم بینالمللی و منطقهای را ارتقاء بخشند و همکاری جنوب-جنوب را توسعه دهند.
بحث درباره توسعه بریکس
هنگامی که چین در سال 2017 ریاست دورهای بریکس را برعهده داشت، مدل همکاری «بریکس پلاس» را پیشنهاد داد که هدف آن ایجاد پرنفوذترین پلتفرم همکاری جنوب-جنوب و ساخت یک مشارکت متقابلا سودمندتر با حضور بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه بیشتری بود.
از آن زمان چند دور گفتگو در این باره برگزار شده است.
جدیدترین مورد آن در ماه گذشته میلادی با عنوان گفتگوی «بریکس پلاس» در سطح وزرای خارجه برگزار شد. در این نشست اعضای بریکس و قزاقستان، عربستان سعودی، آرژانتین، مصر، اندونزی، نیجریه، سنگال، امارات عربی متحده و تایلند شرکت کردند.
در نشست فوق آغاز توسعه احتمالی بریکس نیز به بحث گذاشته شد که با ابراز آمادگی کشورهای بسیاری برای پیوستن به آن همراه بود. وزرای خارجه عضو بریکس در یک نشست آنلاین در ماه مه از پیشبرد روند توسعه بریکس حمایت و خاطر نشان کردند که بحث و تبادل نظرهای بیشتر در این زمینه انجام خواهد شد.
سازوکار «بریکس پلاس» اجازه خواهد داد تا کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور بیشتری در همکاری بریکس مشارکت کنند. به این ترتیب همبستگی میان کشورهای در حال توسعه افزایش مییابد و آنها به همکاری برای اصلاح سیستم حکمرانی جهانی ترغیب میشوند، درغیر این صورت تغییر اوضاع بسیار دشوار خواهد بود.