فارسی

دیدار رؤسای جمهور چین و اندونزی

CMG2022-07-26 21:45:42
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

بعد از ظهر روز سه شنبه 4 مرداد (26 ژوئیه)، شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین در پکن با جوکو ویدودو رییس جمهور اندونزی دیدار کرد و دو طرف ضمن تبادل نظر درباره روابط دوجانبه و مسایل بین المللی و منطقه ای مورد علاقه خود به تفاهماتی نیز رسیدند.

شی جین پینگ در این دیدار با مرور دستآوردهای توسعه روابط دو کشور در زمینه های مختلف و نقش دو کشور در حفظ صلح و ثبات و یاری به همبستگی و همکاری جهان اعلام کرد که وی مایل است به اتفاق همتای اندونزیایی خود برای پیشرفت روابط دوجانبه و ایجاد رفاه برای مردم دو کشور تلاش کند و خدمات بزرگتری را برای صلح و ثبات منطقه و جهان انجام دهد.

رییس جمهور چین تاکید کرد که چین ضمن ادامه حمایت خود از ایجاد مرکز منطقه ای تولید واکسن در اندونزی و تقویت همکاری در زمینه بهداشت و درمان، مایل است کالاهای عمده و محصولات کشاورزی و غذایی بیشتری را از اندونزی وارد کند. همچنین برای شرکت در ساخت شهرک های صنعتی، گسترش همکاری در زمینه های مالی، اقتصاد دیجیتال و توسعه سبز آماده است.

شی جین پینگ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات بزرگ جهانی اعلام کرد که دو کشور باید با همبستگی و همکاری و مسئولیت پذیری به عنوان کشورهای بزرگ در حال توسعه، به اجرای چندجانبه گرایی واقعی پرداخته و خدمات شایسته در مدیریت جهانی را انجام دهند. چین با تمام نیرو از برگزاری نشست سران گروه 20 در اندونزی حمایت می‌کند و مایل است با تقویت همآهنگی و همکاری با اندونزی، برای کسب موفقیت این نشست تلاش کند.

جوکو ویدودو رییس جمهور اندونزی نیز در این دیدار ضمن آرزوی موفقیت برای برگزاری موفقیت آمیز بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین، ابراز اطمینان کرد که تحت رهبری شی جین پینگ، چین به دستآوردهای بزرگتری برسد. وی با اشاره به روابط همه جانبه مشارکتی راهبردی و تعیین هدف ایجاد جامعه‌ای با سرنوشت مشترک دو کشور اظهار داشت: همکاری دو طرف برد-برد است که نه تنها رفاه را برای مردم دو کشور به بار آورده، بلکه خدمات مهمی را برای صلح و توسعه جهان انجام داده است.

رییس جمهور اندونزی گفت: کشورش مایل است به اتفاق چین ضمن تعمیق مستمر روابط همه جانبه مشارکتی راهبردی، برای یاری به صلح منطقه و توسعه جهان خدمات بزرگتر انجام دهد.

رهبران دو کشور در این دیدار همچنین درباره بحران اوکراین تبادل نظر کردند و بر این باور بودند که جامعه جهانی باید برای برگزاری مذاکرات صلح شرایط لازم را فراهم کند و نقش سازنده در تنش زدایی و تثبیت نظم اقتصاد جهانی داشته باشد و به طور مشترک از صلح و ثبات منطقه دفاع کند.

دو طرف پس از این دیدار یک بیانیه مشترک منتشر کردند و یادداشت تفاهم پیشبرد مشترک همکاری در زمینه ابتکار کمربند اقتصادی جاده ابریشم و راه ابریشم دریایی قرن بیست یکم و مفهوم "محور اقیانوس جهانی" و همچنین اسناد همکاری در زمینه های واکسن، توسعه سبز، امنیت سایبری و امور دریایی و اقیانوسی را امضا کردند.

Messenger Pinterest LinkedIn