فارسی

مستندی درباره تاکتیک بی‌رقیب چین در مهار کرونا

CMG2023-01-08 16:34:12
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

چین از هشتم ژانویه (18 دی) سیاست تعدیل شده کنترل کرونا را به اجرا گذاشته که به معنی آن است که دیگر افراد مبتلا قرنطینه نخواهند شد. بر این اساس تماس‌های نزدیک مورد ردیابی قرار نخواهند گرفت و مناطق پرخطر و کم خطر برچیده می‌شوند. همچنین قرنطینه مسافران ورودی به چین حذف شده و فقط ارائه نتیجه تست اسید نوکلئیک 48 ساعت قبل از ورود به چین ضروری است.

این تغییر سیاست یک پیشرفت بزرگ و یک نقطه عطف در مبارزه سه ساله چین علیه اپیدمی محسوب می‌شود. شبکه «سی جی تی ان» در پاسخ به تعدیل تدابیر پیشگیری از اپیدمی چین اقدام به نمایش جهانی مستندی با عنوان «تاکتیک بی‌رقیب» کرده است.

فیلم مذکور سابقه سه ساله ضد اپیدمی چین را از چشم انداز بین‌المللی بررسی کرده و به شکل موثری با سیاهنمایی‌ها و تردیدهای غربی درباره زمان‌بندی و آماده‌سازی سیاست ضداپیدمی چین و تضمین منابع پزشکی مقابله کرده است.

تجربه و کارآمدی چین در مبارزه با اپیدمی

این فیلم با صحنه‌ای مملو از آتش‌بازی شروع می‌شود و سپس تجربه و کارآمدی چین در مبارزه با اپیدمی مرور می‌شود، به تصمیم‌گیری علمی چین می‌پردازد، مزیت‌های نهادی را بر می‌شمرد و مفهوم «اول مردم» را تبیین می‌کند.

برای مثال این فیلم برای پاسخ به قرنطینه شهر ووهان در مراحل اولیه اپیدمی به یک گزارش پژوهشی استناد می‌کند که در مارس 2020 در مجله «ساینس» به چاپ رسید و حاصل کار مشترک بیش از 20 دانشمند چینی، آمریکایی، انگلیسی و غیره بود.

طبق یافته‌های این پژوهش بستن شهر ووهان باعث شد شیوع کرونا به دیگر شهرها با میانگین 2.91 روز به تعویق افتد. همین باعث شد زمان آماده‌سازی اضافی برای بیش از 130 شهر در چین به منظور مقابله با کرونا فراهم شود.

طی سه سال گذشته، چین با هدف حفاظت از جان مردم و تضمین توسعه اجتماعی و اقتصادی همواره بر ارزیابی فعالانه واقعیت و تعدیل پویای سیاست پیشگیری از اپیدمی اصرار کرده است.

مبارزه سه ساله چین با اپیدمی کرونا این کشور را قادر ساخته با سویه‌های جهش‌یافته مقابله کند، زمان کافی برای ساخت واکسن و دارو به دست آورد و نرخ بیماری شدید و مرگ و میر را کاهش دهد. این نشان می‌دهد فلسفه دولت چین مبنی بر «اول مردم» و اولویت دادن به جان و سلامت آنها چه جایگاهی در این کشور دارد.

خانم «مارگارت هریس» سخنگوی «سازمان بهداشت جهانی» اعلام کرد این نهاد سازمان ملل از دیدن تعدیل‌ سیاست پیشگیری از اپیدمی چین خوشحال است.

وی معتقد است تمام کشورها باید میان پیشگیری از ویروس و کنترل ویروس، توسعه اقتصادی و روند عادی اجتماعی تعادل ایجاد کنند.

هماهنگی جامع میان پیشگیری از کرونا و توسعه اقتصادی

سه سال است که شیوع ویروس کرونا باعث اختلال در بسیاری صنایع در سراسر جهان شده است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، گردشگری جهانی پیش از پاندمی کرونا 3.5 تریلیون دلار به اقتصاد جهان کمک می‌کرد. در سال 2020 این رقم به 1.6 تریلیون دلار کاهش یافت.

دولت چین به شکلی جامع میان پیشگیری از اپیدمی و توسعه اقتصادی هماهنگی ایجاد کرد تا ثبات و توسعه اقتصادی تضمین شود.

تولید ناخالص داخلی (GDP) چین در سال 2020، 2.3 درصد رشد یافت و با بیش از 100 تریلیون یوان به تنها اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شد که در آن سال به رشد اقتصادی دست یافته است.

تولید ناخالص داخلی چین در سال 2021، 8.4 درصد رشد داشت و سریعترین نرخ رشد در 10 سال گذشته را به ثبت رساند. انتظار می‌رود کل حجم اقتصادی چین در سال 2022 از 120 تریلیون یوان عبور کند. احیا و توسعه اقتصاد چین به یک موتور مهم و نیروی پیش‌برنده برای احیای اقتصاد جهان تبدیل شده است.

بیش از 260 میلیون نفر از جمعیت 1.4 میلیارد نفری چین بالای 60 سال سن دارند و همین این قشر از جامعه را به آسیب‌پذیرترین گروه در مواجهه با ویروس کرونا تبدیل کرده است. حفاظت از سالمندان به یکی از وظایف مهم در مبارزه کنونی علیه اپیدمی تبدیل شده است. تا 28 نوامبر (7 آذر) هنوز حدود 25 میلیون سالمند واکسیناسیون نشده بودند. چین برای تشدید واکسیناسیون سریعا دست به کار شده است. برای مثال واکسن‌های استنشاقی را برای کسانی که نمی‌توانند واکسن تزریقی دریافت کنند، ارائه کرده است.

دولت چین اخیرا تلاش‌ها برای ثابت نگه داشتن قیمت و عرضه داروها از طریق تدابیر مختلف را افزایش داده است.

روند سه ساله مبارزه با اپیدمی کرونا به چین درس‌های زیادی آموخته و البته حس چگونه قوی شدن را نیز به چین داده است.

چین در مبارزه با ویروس کرونا همواره دیدگاه علمی و موشکافانه را حفظ کرده و قاطعانه به ابتکار راهبرد ضد اپیدمی پایبند بوده است.

آینده مملو از فرصت‌هاست. همزمان با احیای پیوسته صنایع گوناگون داخلی، چین و جهان نیز پیوند میان خود را بازسازی خواهند کرد و میزبان توسعه جدید خواهند بود.

Messenger Pinterest LinkedIn