رئیس جمهور ایران: توسعه روابط ما با چین میتواند تحریم های "ظالمانه" آمریکا را خنثی کند
به باور رئیس جمهور ایران، ایجاد روابط نزدیک تر با چین و روسیه می تواند به "خنثی کردن" تحریم های "ظالمانه" اعمال شده توسط ایالات متحده بر این کشور کمک کند.
در ماه مه سال ۲۰۱۸ میلادی و پس از خروج یکجانبه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا از برجام، ایالات متحده تحریم های اقتصادی خود بر ایران شامل محدودیت هایی در بخش انرژی، کشتیرانی و مالی را بار دیگر به اجرا گذاشت.
اخیراً و در پی درگذشت مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز که به خاطر نقض قوانین حجاب توسط مأموران «گشت ارشاد» تهران بازداشت شده بود، آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد تحریمهای جدیدی را علیه فرماندهان «گشت ارشاد» و سایر فرماندهان انتظامی تهران وضع کرده است.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در سفر خود به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل، در یک مصاحبه اختصاصی با شبکه سی جی تی ان (CGTN) چین گفت: «روابط ایران و کشورهای منطقه قطعاً میتواند بسیاری از تحریمهای امروز آمریکا را خنثی کند.
رئیسی در ادامه افزود: تحریم یک سلاح است، در گذشته این کشورها به اصطلاح با قدم گذاشتن به خاک کشورهای دیگر و اقدام نظامی حملات خود را انجام میدادند اما امروز، تهدیدات آنها به اعمال تحریمهای ظالمانه علیه ملتها تبدیل شده است.
«در واقع این یک نوع جنگ علیه ملتهاست. روابط جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه و سایر کشورهایی که ممکن است تحت تحریم باشند، به خودی خود میتواند کمک بزرگی در خنثی کردن تحریمهای اعمالشده توسط آمریکاییها باشد.
رئیس جمهور ایران به سی جی تی ان گفت: با وجود تمام تحریمهایی که بر ما تحمیل شده، تا امروز شاهد پیشرفتهای بزرگ در جمهوری اسلامی ایران بودهایم و آمریکاییها انتظار چنین سطحی از پیشرفت را نداشتهاند. در عین حال، ما همچنان در نهایت تعهد و تمرکز و از طریق تقویت روابط خود با کشورهای دوست مانند چین، روسیه و کشورهای آسیای مرکزی، در جهت پیشرفت قاطعانه کشورمان در بسیاری از زمینههای دیگر نیز تلاش خواهیم کرد.
در همین حال، ایران و چین در مذاکرات احیای برجام نیز حضور فعال دارند. توافق جامع اقدام مشترک یا برجام در سال ۲۰۱۵ میان ایران و سران پنج کشور بزرگ جهان به امضا رسید تا بر اساس آن در مقابل رفع تحریم های آمریکا، ایران نیز متعهد به محدود کردن فعالیت های هسته ای خود شود.
ایالات متحده میگوید که مذاکرات به دلیل اصرار ایران بر پایان یافتن تحقیقات ناظران هسته ای سازمان ملل متحد "به بن بست" رسیده و همین موضوع هر گونه خوش بینی در مورد توافق برای بازگشت متقابل دو کشور به برجام را از بین میبرد.