ارتقا روابط اقتصادی بین چین و ایران و نقش مهم نمایشگاه واردات چین در این روند
حجم اقتصاد چین نسبت به آمریکا به طور چشمگیری بزرگتر شده است و اکنون به عنوان یکی از قطبهای بزرگ اقتصادی جهان شناخته میشود. چین فعالیتهای فوقالعادهای در فتح بازارهای بینالمللی داشته و به عنوان یک بازار بسیار عظیم و جذاب برای کشورهای صادرکننده شناخته میشود. چین برای کشورهایی که توانایی صادرات دارند، بازاری عالی است و برای کشورهایی که وابستگی زیادی به واردات، به خصوص اقلام با فناوری پیشرفته دارند، دارنده بازاری امن و پایدار است.
چین به دنبال تامین منافع خود است و میتواند با کشورهایی که دنبال منافعشان هستند، به راحتی مبادله کند. اما نمایشگاه واردات چین برای این کشور اهمیت بسیاری دارد.
نمایشگاه واردات چین یکی از بزرگترین رویدادهای تجاری و بازاری در چین است که سالانه برگزار میشود. این نمایشگاه یک فرصت عالی برای شرکتها و تولیدکنندگان داخلی و خارجی است تا کالاها و خدمات خود را به نمایش بگذارند و در معرض دید مشتریان پتانسیل خود قرار دهند.
نمایشگاه واردات چین یک پلتفرم عالی برای کسب و کارهای بینالمللی است تا فرصتهای بازاری و همکاریهای تجاری جدید را شناسایی و برقرار کنند. این نمایشگاه از زوایای مختلفی شامل تجارت، فناوری، تولید، خدمات و صنایع مختلف بینالمللی را پوشش میدهد.
حضور در این نمایشگاه، علاوه بر ارتقای تبادلات تجاری، فرصتی عالی برای شناسایی نیازها و تقاضای بازار چین و ارائه محصولات و خدمات مناسب به آن است. همچنین، شرکت در این نمایشگاه به کسب اطلاعات جدید درباره فرصتهای بازار چین کمک میکند و امکان ایجاد شبکه و همکاریهای استراتژیک با شرکتها و کارآفرینان موفق را فراهم میکند.
این نمایشگاه همچنین فرصتی عالی برای معرفی نوآوریهای فناورانه و محصولات پیشرفته به بازار چین محسوب میشود و در جذب سرمایهگذاریهای خارجی و ایجاد همکاریهای دوجانبه نقش مهمی دارد.
یکی از جذابترین بخشهای نمایشگاه واردات چین، بخش تجاری و نمایشگاه محصولات فناوری پیشرفته است. در این بخش، شرکتها و تولیدکنندگان محصولات فناوری پیشرفته از سراسر دنیا محصولات خود را به نمایش میگذارند که شامل محصولات الکترونیکی، رباتیک، هوش مصنوعی، تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات، و سایر محصولات پیشرفته است. این بخش برای علاقهمندان به فناوری و نوآوریهای پیشرفته یک فرصت منحصر به فرد برای آشنایی با آخرین دستاوردهای صنعت فناوری است.
حال اینکه تلاشهای چین برای تامین منافع خود، برای کشورهای مختلفی که در مبادلات با این کشور شریک هستند نیز منافعی به دنبال دارد. به عبارت دیگر، اینگونه ارتباطات و فعالیتها میتوانند منجر به گشودن خطوط مبادلات با چین شوند. به عنوان مثال، برگزاری نمایشگاههای بینالمللی میتواند برای کشورهای مختلفی که در تبادلات با چین شرکت دارند، فرصتهای جدیدی ایجاد کند. این نوع ارتباطات میتواند یک سیستم مبادلات موثر بین کشورهای متعدد و چین ایجاد کند که از آن سودمندیهای چندگانهای برای هر دو طرف ناشی میشود.
بدون شک، ایران نیز در نمایشگاه واردات چین شرکت و از آن استفاده میکند. ایران، اگر در بازار جهانی حضور پررنگی داشته باشد، موفق خواهد بود.
مراجعهکنندگان از سراسر جهان، حتی از بلوک غرب و حتی آمریکا، به چین جذب خواهند شد و حضور زیادی در این نمایشگاه خواهند داشت. این بازدیدها و قراردادهایی که در آن به سرانجام میرسد نیز نسبت به سالهای گذشته به شدت افزایش خواهد یافت.
افزایش همکاری بین چین و ایران در زمینههای مختلف از جمله خودروسازی، تجهیزات پزشکی و مخابرات، بسیار مثمرثمر خواهد بود اگرچه امروز نیز در برخی حوزهها این همکاری دیده میشود.
این همکاریها میتواند به تبادل تخصص و فناوری، افزایش تجارت و ایجاد فرصتهای جدید منجر شود. این اقدامات میتوانند به توسعه و پیشرفت هر دو کشور کمک کند و دستیابی به استقلال اقتصادی و ارتقا سطح فناوری را تسهیل کند.
همچنین گسترش همکاریها قطعا برای هر دو کشور فرصتهای بیشتری در جهت رشد و توسعه اقتصادی فراهم خواهد کرد.
عبدالمجید شیخی؛ اقتصاددان ایران
مطالب نوشتهشده در این مقاله برگرفته از نظرات شخصی نویسنده است و موضع رسمی بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین را منعکس نمیکند.