فارسی

رشد 11.3 درصدی تجارت چین با دیگر اعضای «بریکس» طی 3 ماه اول 2024

CMG2024-05-02 09:10:15

بر اساس داده‌های گمرکی، تجارت چین با دیگر اعضای «بریکس» در سه ماه اول سال جاری میلادی با رشدی 11.3 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به 1.49 تریلیون یوان (209.7 میلیارد دلار) رسید.

«اداره کل گمرک» (GAC) اعلام کرد ارزش تجارت چین با دیگر اعضای بریکس 14.7 درصد از کل ارزش تجارت خارجی این را طی مشابه به خود اختصاص داده است.

در میان اعضای بریکس صادرات چین به برزیل و واردات از این کشور طی سه ماه نخست 2024 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 25.7 درصد و 30.1 درصد رشد داشته است.

چین و روسیه

طبق اعلام GAC، تجارت میان چین و روسیه روند توسعه خود را طی این دوره ادامه داده و تجارت محصولاتی مثل انرژی، خودرو و همچنین ماشین آلات و تجهیزات عمومی افزایش داشته است.

چین و هند

تجارت بین چین و هند هم طی سه ماه اول امسال رشد 8.5 درصدی داشته و برای پنجمین فصل متوالی جهش را به ثبت رسانده است.

چین و آفریقای جنوبی

بر اساس اعلام اداره کل گمرک، در عین حال آفریقای جنوبی به عنوان بزرگترین شریک تجاری چین در قاره آفریقا برای چهاردهمین سال متوالی، شاهد رشدی قدرتمند در تجارت خود با چین بود. صادرات چین به آفریقا طی سه ماه اول امسال جمعا به 35.11 میلیارد یوان رسید و در عین حال واردات آن از این کشور آفریقایی عدد 66.46 میلیارد یوان را به ثبت رساند.

چین و عربستان و امارات

داده‌های گمرکی نشان می‌دهد که چین همکاری خوبی را با عربستان سعودی و امارات متحده عربی در حوزه تجارت انرژی حفظ کرده است. این دو کشور در میان 10 منبع برتر وارد کننده محصولات انرژی به چین طی سه ماه اول 2024 بودند.

چین و اتیوپی

طبق اعلام GAC چین همچنین همکاری کاربردی با چین و اتیوپی در زمینه زیرساخت انجام داده و در عین حال طی سه ماه اول سال جاری میلادی صادرات پروژه‌های قراردادی به این دو کشور به رشد سریعی دست یافته است.

چین و ایران

داده‌های مذکور حاکی از آن است که محصولات تولید چین در ایران محبوب هستند و کالاهای صادراتی چین که توسط بازار ایران خریداری شده طی سه ماه نخست امسال در مقایسه با دوره مشابه 2023 یک رشد 15.2 درصدی را بر جای گذاشته است.

بریکس شتاب‌دهنده احیای اقتصادی جهان

«لیو دالیانگ» مدیر «بخش آمار و تحلیل» اداره کل گمرک اعلام کرد ارز تجارت کالا میان کشورهای بریکس حدود 20 درصد کل جهان است.

این مقام گمرکی گفت پتانسیل فراوانی برای افزایش تجارت میان کشورهای بریکس وجود دارد و انتظار می‌رود این بلوک به یک «شتاب دهنده» برای بهبود اقتصاد جهانی و توسعه تجارت تبدیل گردد.

بریکس مخفف یک سازوکار همکاری میان بازارهای نوظهور است که در ابتدا با برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی شروع به کار کرد.

عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، ایران و اتیوپی از ابتدای سال جاری میلادی به بریکس پیوستند.

Close
Messenger Pinterest LinkedIn