دانشمند آلمانی: افزایش مالیات بر خودروهای برقی چینی به نفع احیای اقتصادی اروپا نیست
اتحادیه اروپا از روز جمعه ۵ ژوئیه (پانزدهم تیر) مالیات ضد یارانهای موقت بر خودروهای برقی وارداتی از چین اعمال کرد. این اقدام با مخالفت گسترده مقامات دولتی، انجمنهای صنعتی و شرکتهای خودروسازی در آلمان روبرو شد. «هورست لوشل» استاد دانشکده مدیریت مالی فرانکفورت آلمان، معتقد است که افزایش مالیات بر خودروهای برقی چینی به نفع احیای اقتصادی اروپا نیست.
لوشل گفت: اقتصاد اروپا در حال حاضر در حال مبارزه است و ما نیز در تلاش برای کنترل تورم هستیم. افزایش قیمتها باعث افزایش بیشتر تورم خواهد شد، بنابراین این اقدام به طور کلی به نفع اقتصاد اروپا نیست. اگر چین نیز اقدامات تلافیجویانه انجام دهد و بر محصولات صادراتی اروپا به چین مالیات اعمال کند، قیمت خرید محصولات اروپایی برای مصرفکنندگان چینی افزایش خواهد یافت و تقاضای چین برای محصولات اروپایی کاهش خواهد یافت. این موضوع باعث کاهش صادرات و تولید اتحادیه اروپا به چین میشود و بر درآمد، سود و اشتغال شرکتهای مرتبط با اتحادیه اروپا تأثیر میگذارد.
این دانشمند آلمانی توضیح داد که دولت، صنعت و دانشگاههای آلمان معتقدند که حمایتگرایی تجاری یک رویکرد باخت-باخت است و افزایش رقابتپذیری راهی برای برد-برد است.
استاد دانشکده مدیریت مالی فرانکفورت ادامه داد: ما سرمایهگذاریهای زیادی در چین برای تأسیس شرکتهای مشترک انجام دادهایم. اگر بتوانیم شاهد سرمایهگذاری شرکتهای خودروسازی برقی چینی در اروپا و آلمان باشیم، این نیز بسیار خوب است. افزایش رقابتپذیری بهترین راه است و این اصل اقتصاد بازار است. در مواجهه با فشار، تنها راه افزایش، رقابتپذیری خود و رسیدن به سطح رقباست. من معتقدم که این مهمترین نکته برای تحقق منافع متقابل و برد-برد است.