فارسی

شکوفایی روستاها همگام با تحقق تمدن زیست‌ محیطی در چین

CMG2022-05-19 12:51:06
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

از جمله موارد مهم و تأکیدشده در اجرای برنامه‌‌های توسعه اقتصادی سبز چین در سطح شهرستان‌ها، شهرهای کوچک و روستاها و در کنار آن ترویج توسعه یکپارچه مناطق شهری و روستایی، می‌توان به تلاش برای ورود سرمایه، فناوری، نخبگان و سایر عناصر لازم به بخش کشاورزی و مناطق روستایی، تسریع روند تعدیل ساختار صنعتی شهرستان‌ها با کمک سرمایه‌گذاری و به کارگیری ظرفیت‌های بالقوه اقتصاد سبز، استفاده از علم و فناوری برای افزایش توان رقابتی کشاورزی زیست‌محیطی و گسترش خدمات به کشاورزان برای کمک به افزایش تولید محصولات آنان و در نهایت فراهم کردن راه‌های بازتاب توسعه اقتصادی زیست‌محیطی در روند احیای روستاها اشاره کرد.

دلتای رود یانگ تسه یک مثال خوب برای این الگوست. این منطقه مدت‎هاست که با داشتن بنگاه‌های اقتصادی بزرگ، کوچک و متوسط، یکی از مراکز مهم اقتصادی چین محسوب می‌شود. همزمان با رونق تجارت سنتی، اهمیت دادن دولت‌های محلی به ساخت شهرک‌های صنعتی ویژه در نواحی مختلف، باعث شده است تا هر شهر، بخش و حتی روستا بتواند دستِ کم یک صنعت و یا محصول برجسته محلی را تولید و به سراسر چین و یا حتی کشورهای دیگر ارسال کند و علاوه بر توسعه خود تبدیل به یک قطعه درست در پازل پیشرفت چین شود.

بر همین أساس می‌توان گفت که ترویج احیای روستاها بر پایه توسعه محلی و منطقه‌ای، از هر دو جنبه نظری و عملی اهمیت بسیار در تداوم توسعه پایدار چین، گسترش روستاهای زیست‌محیطی و احیای محیط روستایی دارد.

یجاد شبکه مدرن تولید و عرضه با استفاده از فناوری‌های پیشرفته

چین سرزمینی پهناور است که حتی تا همین سال‌های اخیر مردم برخی از نواحی محروم آن دشواری‌هایی برای خروج از شهرها و روستاهای خود و ارتباط با مراکز اقتصادی و شهرهای بزرگ داشتند اما امروز سرمایه‌گذاری عظیم این کشور در بخش توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و ارتباطات، شرایطی را فراهم آورده که مردم آن مناطق بتوانند همگام با سایر شهروندان چین و با استفاده از یک شبکه لجستیکی فراگیر و پیشرفته‌ترین امکانات فضای مجازی (هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ) در قالب بزرگترین سکوهای عمده‌فروشی و خرده‌فروشی جهان (علی بابا، تائوبائو، تی مال، جین‎دونگ و . . .) صنایع محلی را توسعه دهند، به رفاه برسند و همزمان نقش خود در تبدیل شدن چین به یک تمدن زیست محیطی را نیز به بهترین شکل ایفا کنند.

این شبکه ارتباطات و لجستیک اکنون تنها محدود به سرزمین اصلی چین و مناطق اداره ویژه هنگ کنگ و ماکائو و تایوان نیست و از طریق طرح‌ها و برنامه‌هایی مانند «کمربند و راه» و یا قطارهای باری چین و اروپا و کریدورهای اقتصادی با همسایگان چین به خارج از مرزهای این کشور نیز گسترش یافته است. در چنین شرایطی توسعه زیرساخت‌ها در مناطق روستایی و توانمندی روستاها از طریق فناوری‌های پیشرفته دیجیتالی به ارتباط هر چه بیشتر آنها با این شبکه گسترده اقتصادی کمک خواهد کرد.

首页上一页123全文 3 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn