فارسی

یافتن 900 تپ اختر توسط تلسکوپ «فست» چین

cmg2024-04-18 11:18:37
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

اپراتور بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان با قطر 500 متری چین با نام «فست» چهارشنبه از رصد بیش از 900 تپ اختر جدید توسط این تلسکوپ از زمان راه اندازی آن در سال 201۶ خبر دادند.

تَپ‌اخترها یا تَپارها ستاره های نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دوران (چرخش) دارند و پالس‌های مداومی از انرژی تابشی به همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی را از خود منتشر می‌کنند.

«هان جین لین»، دانشمند رصدخانه ملی نجوم آکادمی علوم و فنون چین اظهار کرد، طی بیش از 50 سالی که از کشف اولین تپ اختر گذشته، کمتر از 3 هزار تپ اختر در سراسر جهان کشف شده و در همین حال تعداد تپ اخترهای جدید کشف شده توسط تلسکوپ «فست» بیش از سه برابر تعداد کل تپ اخترهای کشف شده توسط تلسکوپ های خارجی در طول دوره مشابه (۲۰۱۶-۲۰۲۴) است.

رصد تپ اخترها یکی از کارهای مهم تلسکوپ «فست» است که می‌تواند برای تایید وجود تابش گرانشی و سیاه‌چاله‌ها استفاده شود و به یافتن پاسخ بسیاری از سوالات اصلی دیگر در علم فیزیک کمک کند.

جیانگ پنگ، مهندس ارشد «فست» گفت که همه کارکنان تمام تلاش خود را برای بهبود عملکرد تلسکوپ انجام می‌دهند. در حال حاضر زمان رصد سالانه تلسکوپ حدود 5300 ساعت است و نقش مهمی در رسیدن به دستاوردهای جدید در تحقیقات علمی ایفا می کند.

Messenger Pinterest LinkedIn