روند رو به رشد خرید و فروش کالاهای دست دوم چه کمکی به محیط زیست میکند؟
به عقیده وی بازار کالاهای دست دوم یکی از شاخصهای یک اقتصاد توسعه یافته سالم است.
جیانگ گفت محبوبیت خرید اجناس دست دوم با توسعه اقتصادی هم مرتبط است - با برآورده شدن نیازهای اساسی و افزایش انباشت مواد در کشورهای توسعه یافته، یک بازار دست دوم شکوفا از کالاهای مازاد ایجاد میشود.
رواج مصرف سبز در میان مردم چین به سوق دادن بخش کالاهای دست دوم به دورهای از توسعه سریع کمک کرده است. با این همه، به دلیل ماهیت تراکنشهای دست دوم، مباحث اعتماد — مثل اصالت کالاها — همچنان عوامل اصلی تعیین کننده دامنه توسعه این صنعت محسوب میشوند.
چین به عنوان دومین بازار مصرف کننده جهان و بزرگترین بازار خرده فروشی آنلاین، طی سالهای اخیر سیاستهای گوناگونی را به منظور تشویق و حمایت از مصرف سبز و توریج بازیافت اجناس بلااستفاده، اجرا کرده است.
جیانگ گفت: کشور ما طی سالهای اخیر از مفهوم زندگی پایدار و اصول «ESG» (زیست محیطی، اجتماعی و حکمرانی) حمایت کرده است. چه از سطح شرکتها، چه در سطح دولتی و چه در بخش رفاه عمومی، نگرشهای مصرف سازگار با محیط زیست که عمیقا در اذهان مردم ریشه دوانده، افزایش یافته است.
«دو هوانجنگ» مدیر «موسسه تمدن زیستمحیطی و اقتصاد چرخشی» در «دانشگاه تونگجی» شانگهای میگوید: ایجاد یک سامانه بازیافت خوب برای مواد زائد از اهمیتی فراوان برای دستیابی به اوج رسانی کربن و خنثی سازی آن برخوردار است و داد و ستد کالاهای بلااستفاده نیز یک معیار مهم برای کمک به دستیابی به این «اهداف دوگانه کربن» محسوب میشوند.