فارسی

بیانیه مشترک چین و فرانسه در مورد وضعیت خاورمیانه

CMG2024-05-07 15:07:05
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

به دعوت امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین از 5 تا 7 مه سال 2024 دیداری رسمی را از فرانسه انجام داد و در طول این دیدار سران دو کشور با یکدیگر تبادل نظر و گفتگویی عمیق در مورد وضعیت خاورمیانه داشتند که نتایج آن عبارت است از:

1. چین و فرانسه به عنوان اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد متعهد به جستجوی راه حل های سازنده و مبتنی بر قوانین بین المللی برای مقابله با چالش ها و تهدیدات نسبت به امنیت و ثبات بین المللی هستند.

2. چین و فرانسه تمامی موارد نقض قوانین بشردوستانه بین المللی، از جمله تمامی فعالیتهای خشونت آمیز تروریستی و حملات بی رویه علیه غیرنظامیان را محکوم می کنند. سران دو کشور همچنین ضمن مخالفت با حمله اسرائیل به رفح و منجر شدن آن به یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگتر، با جابجایی اجباری غیرنظامیان فلسطینی نیز مخالف هستند.

3. سران دو کشور تأکید کردند که ضروری‌ترین اقدام در حال حاضر دستیابی فوری به آتش بس پایدار، تضمین ارائه گسترده کمک های بشردوستانه و حفاظت از غیرنظامیان در نوار غزه است و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها شدند.

4. سران دو کشور خواستار بازگشایی مؤثر همه مسیرها و گذرگاه های لازم برای تسهیل امدادرسانی سریع، ایمن، پایدار و ارسال بدون مانع کمک های بشردوستانه به سراسر نوار غزه شدند.

5. سران دو کشور از همه طرف ها خواستند از اقدامات یکجانبه و تنش‌زا خودداری کنند و بر این اساس سیاست اسرائیل در نقض قوانین بین‌المللی با ساخت شهرک‌های غیرقانونی را محکوم کردند.

6. سران دو کشور خواستار از سرگیری روند گفتگوهای سیاسی به شیوه‌ای قاطع و غیرقابل تغییر و همچنین اجرای "راه حل دو کشور" برای تضمین همزیستی اسرائیل و فلسطین در صلح و امنیت و به عنوان کشورهای همسایه شدند.

7. سران دو کشور نسبت به خطر تشدید تنش در منطقه ابراز نگرانی عمیق کردند و خواهان جلوگیری از بی ثباتی در منطقه شدند. چین و فرانسه همچنین متعهد به همکاری با شرکای خود در جهت تلاش برای تنش‌‌زدایی از اوضاع منطقه می‌شوند و از همه طرف ها می خواهند که خویشتن داری کنند.

8. چین و فرانسه بر تعهد خود برای پیشبرد حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران تاکید می کنند. توافق جامع هسته ای ایران (برجام) که در سال 2015 حاصل شد، دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه است. دو کشور نگران خطر تشدید وخامت اوضاع هستند و بار دیگر بر اهمیت همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و پیشبرد تلاش‌های دیپلماتیک و همچنین تلاش برای حفظ نظام بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و مساعدت به صلح و ثبات در منطقه خاور میانه تاکید می کنند .

9. سران دو کشور بر اهمیت حفظ آزادی دریانوردی در دریای سرخ و خلیج عدن تاکید کردند و خواستار توقف فوری حملات به کشتی‌های غیرنظامی برای حفظ امنیت دریایی و تجارت جهانی و جلوگیری از تنش‌های منطقه‌ای و خطرات آن برای اقدامات بشردوستانه و وضعیت زیست محیطی شدند.

10. سران دو کشور خواستار رعایت آتش بس المپیک در طول بازی های المپیک و پارالمپیک 2024 پاریس شدند.

Messenger Pinterest LinkedIn