پیشنهاد آتش بس آمریکا برای غزه اقدامی در جهت منافع سیاسی بایدن
روزنامه «گلوبال تایمز» در یادداشتی تحت عنوان «پیشنهاد آتش بس بایدن برای غزه ناشی از نیازهای سیاسی است»، آورده است: به عقیده کارشناسان چینی پیشنهاد آتش بس سه مرحلهای جدید آمریکا برای توقف درگیری اسرائیل و حماس نشان دهنده تازهترین تلاش دولت بایدن برای کاهش فشار روزافزون داخلی و بینالمللی بر موضع متعصبانه کاخ سفید در قبال اسرائیل در این درگیری محسوب میشود و در عین حال رقابتی شدید برای افزایش نفوذ خود خاورمیانه قلمداد میگردد.
به گزارش رویترز، بایدن روز جمعه یک پیشنهاد آتش بس سه مرحلهای را برای پایان دادن به جنگ در غزه مطرح کرد؛ جنگی که به کشته شدن هزاران نفر و یک بحران بشردوستانه منجر شده است.
این پیشنهاد خواستار آتش بس، آزادی گروگانهای اسرائیلی و اسرای فلسطینی و بازسازی غزه شده است.
به گزارش رسانهها، حماس اعلام کرده به این پیشنهاد با دیدی «مثبت» نگاه میکند. اسرائیل اما اعلام کرده تا زمانی که حماس قدرت را در دست دارد هیچ پایان رسمی برای جنگ وجود نخواهد داشت و به این ترتیب سوالاتی را درباره زمان بندی و تفسیر این پیشنهاد آتش بس برانگیخته است.
«ایتمار بن-گویر» وزیر امنیت ملی اسرائیل در شبکه اجتماعی «ایکس» تهدید کرد اگر نتانیاهو با توافق آتش بس پیشنهادی بایدن موافقت کند، کابینه را منحل میکند.
به گزارش کانال 12 تلویزیون اسرائیل، «بتسلائل اسموتریچ» وزیر دارایی اسرائیل هم تهدید کرده اگر جنگ بدون نابودی حماس پایان یابد، از دولت کناره گیری میکند.
«نیو شینچون» مدیر اجرایی «موسسه تحقیقات چینی-عربی» دانشگاه «نینگشیا» در مصاحبه با گلوبال تایمز گفت: موضع اساسی احزاب سیاسی مختلف در اسرائیل این است که درگیری با حماس نمیتواند به طور کامل در حال حاضر پایان یابد. اسرائیل جنگ را تا نابودی کامل حماس و آزادی گروگانهایش، خاتمه نخواهد داد. این به معنای آن است که درگیری ادامه خواهد یافت.
به عقیده وی اعلام زودهنگام این طرح آتش بس توسط آمریکا همچنین برای اعمال فشار بر اسرائیل است.
نیو خاطرنشان کرد بایدن این پیشنهاد آتش بش را در این مقطع زمانی مطرح کرده که عمدتا به فشار روزافزون داخلی و بینالمللی علیه اسرائیل و ایالات متحده پاسخ دهد چرا که حملات اسرائیل در غزه باعث برانگیخته شدن خشم شده و همچنین برخی کشورهای اروپایی اقدام به رسمیت شناختن کشور فلسطینی کرده و موجبات اختلاف میان اروپا و آمریکا را برانگیختهاند.
قانونگذاران ایالات متحده از هر دو طیف سیاسی روز جمعه رسما «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل را برای سخنرانی در کنگره آمریکا دعوت کردند.