فارسی

ارزش مورد تاکید «اَپک» شفاف است؛ همکاری و توسعه

CMG2024-11-16 16:49:50
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

«سی و یکمین نششت رهبران اقتصادی اَپک» شنبه در لیما پایتخت پرو برگزار می‌شود. «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین سخنرانی مهمی در این نشست ایراد و تدابیر قابل توجه چین برای تعمیق اصلاحات و گشایش و پیشنهادات این کشور در خصوص پیشبرد همکاری آسیا-اقیانوسیه را تبیین خواهد کرد.

این سخنرانی توجه فراوانی را به خود جلب می‌کند، نه فقط به این دلیل که چین یکی از اعضای کلیدی اَپک است، بلکه به این دلیل که ارتقای همکاری اقتصادی میان کشورهای سراسر اقیانوس آرام از طریق چند جانبه گرایی واقعی، آرمان مشترک مردم در منطقه است.

شعار نشست اَ پک «توانمندسازی، فراگیری، رشد کردن» است و تاکید آشکار میزبان بر اتحاد، توسعه، همکاری و نوآوری منطقه‌ای را نشان می‌دهد.

برخی تحلیل‌ها می‌گوید انتخاب این موضوعات نشان‌دهنده قصد پرو برای به حداکثر رساندن اجماع و تقویت همکاری فراگیرتر و انعطاف‌پذیرتر اَپک است و در عین حال از تقسیم‌بندی‌های غیرضروری در زمینه‌های کلیدی اجتناب می‌ورزد.

خاطرنشان شده که طی این نشست بسیاری از طرف‌ها به دنبال گفتگو با چین هستند که ابتکارات و پیشنهادات آن مورد توجه و بحث قرار گرفت.

این بازتاب طبیعی کمک‌های روزافزون چین به اَپک و نفوذ این کشور در اَپک است و نشان دهنده تعهد استوار و مستمر چین به اصول و اهداف اَپک محسوب می‌شود.

چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و دومین اقتصاد بزرگ در اَپک، نقشی مهم در تقویت توسعه و رفاه متقابل از طریق همکاری برد-برد باز می‌کند.

توسعه چین فرصت‌هایی برای رشد و همکاری در سراسر منطقه آسیا-اقیانوسیه ایجاد کرده است. این تلا‌ش‌ها مطابق با منافع بسیاری از اقتصادهای اَپک، تقویت کننده منافع متقابل و نتایج برد-برد است.

پیشنهادها و رویکردهای چین، اَپک را به سوی جلو هدایت کرده و آن را به سمت جلو سوق داده و چین را به یک مدافع، مروج و مشارکت کننده حیاتی در همکاری‌های بین‌المللی تبدیل کرده است. این یک کمک شایان از جانب چین به اَپک ورای حوزه اقتصادی و تجاری است.

برخی نخبگان سیاسی در کشورهای غربی حالا علاقه دارند «استانداردهای بالاتر ارزش محور» را با هدف ایجاد ترتیبات اقتصادی منطقه‌ای جایگزین تحت رهبری خود یا حتی جایگزین اَپک ترویج کنند.

این تفکر در کانون خود نشان دهنده گونه‌ای جدید از تشکیل دسته‌های انحصاری، یکجانبه گرایی و هژمونیسم است. منطقه آسیا-اقیانوسیه کشورهایی با منابع متنوع دارد. اگر یک نظام ارزشی مشترک وجود داشته باشد، پاسخگویی به نیازهای کشورها برای توسعه و آرزوی مردم برای زندگی بهتر از طریق همکاری است.

Messenger Pinterest LinkedIn