فارسی

آیا ماه‌نورد چینی «یوتو-2» برای عید فانوس بعدی همراهی خواهد داشت؟

CMG2023-02-06 15:16:42
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

حالا یوتو-2 تنها ماه‌نوردی است که روی سطح ماه فعال است و در سکوت و در میان صخره‌ها و کاسچا‌له‌ها به اکتشاف راز و رمز نیمه تاریک ماه می‌پردازد.

«وو ویه‌رن» طراح اصلی برنامه اکتشاف ماه چین و عضو «آکادمی مهندسی چین»، گفت: چین به طور کامل چهار مرحله از برنامه اکتشاف ماه در سال 2023 را به پیش خواهد برد که شامل «چانگ‌ای-6»، «چانگ‌ای-7» و «چانگ‌ای-8» خواهد بود.

وی افزود: چانگ‌ای-7 قرار است نمونه‌هایی را از نیمه تاریک یا پنهان ماه جمع آوری کرده و به زمین بازگرداند؛ قرار است میزان این نمونه‌ها دو هزار گرم باشد.

وو همچنین گفت چانگ‌ای-7 هم قرار است در قطب جنوب ماه فرود آید و برای بررسی وجود آب کاوش کند. چانگ‌ای-8 در سال 2028 به ماه فرستاده می‌شود تا پایه یک ایستگاه تحقیقاتی علمی را با چانگ‌ای-7 در قطب جنوب ماه تشکیل دهد.

به گفته وی این ایستگاه قرار است شامل یک مدارگرد ماه، یک فرودگر، یک ماه‌نورد، یک وسیله پرنده و چندین ابزار علمی باشد.

طراح اصلی برنامه اکتشاف ماه چین تصریح کرد: این ماموریت‌ها از یک سو برای جستجوی آب طراحی شده و از سوی دیگر قرار است وضعیت قطب جنوب ماه، ویژگی‌های جغرافیایی آن، ترکیب مواد محیط آن و دیگر موارد را بررسی کند.

«خرگوش یشمی» احتمالا امسال احساس تنهایی نمی‌کند زیرا «خرگوش سفید» به زودی به ماه خواهد رفت تا آن را همراهی کند. فرودگر « HAKUTO-R Mission 1» (هاکوتو به زبان ژاپنی یعنی خرگوش سفید) متعلق به شرکت ژاپنی « ispace»، قرار است یک فرود ملایم را در ناحیه «کاسچاله اطلس» سطح ماه در ماه آوریل داشته باشد.

«دانوری» نخستین مدارگرد ماه کره جنوبی آگوست سال گذشته توسط موشک « SpaceX Falcon 9» به فضا پرتاب شد و در ماه دسامبر به مدار ماه رسید. این مدارگرد اخیرا تصاویری از سطح ماه را به زمین ارسال کرده است.

« Lunar Flashlight» ماهواره کوچک سازمان فضایی آمریکا (ناسا) قرار است امسال وارد مدار اطراف ماه شود. این وسیله قرار است از لیزرهای نزدیک به مادون قرمز در مناطق سایه‌دار نزدیک به قطب جنوب ماه استفاده کرده و به اکتشاف یخ بپردازد. ناسا همچنین به سختی در تلاش است تا یک ماه‌نورد تحقیقاتی به اندازه یک ماشین زمین گلف را بسازد تا با این ربات در قطب جنوب ماه در سال 2024 طی ماموریتی صد روزه به جستجوی آب و یخ بپردازد.

چندین کشور دیگر هم امسال در حال پیشبرد ماموریت‌های اکتشاف ماه هستند. «چاندرایان-3» سومین ماه‌نورد تحقیقاتی هند قرار است امسال و پس از چندین بار تاخیر به ماه ارسال شود. این کشور قصد دارد یک فرودگر و یک ماه‌نورد را در ارتفاعات نزدیک به قطب جنوب ماه مستقر کند.

روسیه نیز پرتاب «لونا-25» کاوشگر ماه را در سال جاری در نظر دارد که وظیفه اصلی آن تست فناوری‌های فرود ملایم و اجرای مطالعات تماس قطب جنوب ماه است.

این ماموریت‌ها مثال‌هایی درخشان از هوش و کنجاوی بشری هستند که در کنار هم برای رمزگشایی از رازهای ماه فعالیت می‌کنند.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn