فارسی

بهره گیری چین از ظرفیت های محلی برای توسعه

CMG2024-04-12 09:41:43
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

آزاد سازی بازار و به معنایی رقابتی کردن بازار در چین، از روستاها شروع شد. اول بیشترین صادرات چین از همین شرکت ها بود که کمون ها را به آن ها تبدیل کردند. یک مهندسی اجتماعی شایسته تدوین شد. به جای اینکه از شهرها شروع کنند از پایین ترین اقشار شروع کردند. یعنی با رشد اقتصادی عدالت را به روستا بردند و سرمایه اجتماعی و کمون شان را حفظ کردند. این مهندسی اجتماعی چین را به قدرتی جهانی تبدیل کرد.

چین نمونه بسیار خوبی از استقرار دانش اقتصاد توسعه است. با اینکه خصلت کمونیستی دارد ولی سرمایه اجتماعی را منحل نکرده است بلکه برای قدرت بخشیدن به ایده های کمونیستی سرمایه اجتماعی اش را به شرکت ها تبدیل کرده و ثروت تولید کرده است. دولت چین یا نخبگان حزب کمونیست چین به روستاییان اطمینان دادند که در صورت تولید، محصولاتتان را در بازار می فروشند. یکی از سیاست های چین برای توسعه روستایی با بهره گرفتن از ظرفیت های محلی ایده صرف مالیات روستا در روستا بود. دولت به روستاییان گفت: به جای اینکه به من مالیات بدهید برای خودتان مدرسه و ورزشگاه بسازید به این ترتیب از مالیات معاف می شوید. دولت به روستاییان شغل، درآمد، مسئولیت و انگیزه داد و زیست روستایی را با کیفیتی بالا در آن مناطق حفظ کرد. چین به درستی از مزیت های نظام کمونیستی اش استفاده کرده است.

توسعه به معنی کن فیکون کردن زیستگاه های روستایی و مهاجرت روستاییان به شهرها نیست. باید چهارچوب را حفظ کردند. نتیجه این شده که امروز هر آنچه که ما استفاده می کنیم از دکمه لباسهایمان تا چتر و کیف و کفش و کلاه و... از روستاهای چین می آید. تعاونی های شهر و روستا در چین عنوان عامل مهمی در رشد اقتصادی این کشور هستند. به این قدرت هایی محلی آزادی عمل داده شد و روسای حزب در سطح محلی حامی این گروه ها شدند. منافع در قالب شرکت هایی با چهارچوب حقوقی تعریف شد و چینی ساخته شد که امروز جهان را مبهوت رشد اقتصادی خود کرده است.

دکتر کمال اطهاری، اقتصاددان و پژوهشگر توسعه ایران

مطالب نوشته شده در این مقاله برگرفته از نظرات شخصی نویسنده است و موضع رسمی بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین را منعکس نمی‌ کند.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn