فارسی

صنعت تراشه جهان گروگان سیاست «اول آمریکا»

CMG2022-08-11 15:46:07
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

ایالات متحده از 1990، کاهشی چشمگیر در تولید داخلی نیمه رساناها داشته است. به گزارش «بلومبرگ»،‌ آمریکا در سال 1990،‌ 37 درصد تولید نیمه‌ رساناهای جهان را به عهده داشت و حالا این عدد به 12 درصد رسیده است. به عقیده تحلیلگران فقط حدود 6 درصد این ظرفیت جدید در طی چند سال آینده در داخل ایالات متحده ایجاد خواهد شد.

اما از سوی دیگر چین بیش از 40 درصد این ظرفیت جدید را به خود اختصاص خواهد داد. و تحلیل بلومبرگ نشان می‌دهد که ایالات متحده نه نیروی کار برای حفظ این ظرفیت جدید دارد و نه شرکت‌های آمریکایی می‌توانند کمک‌های جدید دولت آمریکا را برای همیشه جذب کنند.

حامیان قانون فوق مدعی هستند که این یک پیروزی برای ایالت متحده و ضربه‌ای سخت به توسعه چین است. چنین اظهاراتی در زمانی که دولت «دونالد ترامپ» بر سر کار و مشغول به راه انداختن تنش‌های تجاری با چین بود شنیده می‌شد به گونه‌ای که آنها شرکت چینی «هوآوی» را ممنوع کرده و محدودیت‌های دیگر بسیاری را علیه چین اعمال نمودند.

آنها چه کردند؟ بشدت روابط چین-ایالات متحده را تضعیف کردند، تجارت جهانی را مختل کرده و جامعه بین‌المللی را در نگرانی فرو بردند و سعی کردند خودشان را از تبعات این اقدام دور کنند. و کل سیستم جهانی آسیب دید و هیچ کشوری نتوانست از این آسیب در امان بماند.

باید گفت «قانون تراشه و علم» همین کار را خواهد کرد. سیاست‌های «اول آمریکا» تجلی تمایل خودخواهانه آمریکا برای حفظ برتری و تسلط خود بدون در نظر گرفتن تاثیرات منفی است که بر دیگران می‌گذارد. اما روحیه «اول آمریکا» چیزی است که در دولت آمریکا تسری پیدا کرده است و مهم نیست بایدن بر سر کار باشد یا ترامپ، دموکرات‌ها باشند یا جمهوریخواهان، متاسفانه چند سیاستمدار آمریکایی با سیاست اول آمریکا مقابل جهان می‌ایستند.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn