فارسی

آمریکا باید «دو رویی» را برای ترمیم روابط با چین کنار بگذارد

CMG2022-12-14 14:56:11
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

«شیه فنگ» معاون وزیر خارجه چین از 11 تا 12 دسامبر (20 تا 21 آذر) با «دانیل کریتنبرینک» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوسیه و «لورا روزنبرگر» مدیر ارشد امور چینِ شورای امنیت ملی کاخ سفید، دیدار کرد.

در این دیدار که در شهر «لانگ‌فانگ» واقع در استان «هه‌بی» برگزار شد، دو طرف رایزنی‌های مفصلی درباره اجرای توافقات به دست آمده توسط روسای جمهور چین و ایالات متحده در بالی اندونزی انجام دادند. همچنین آنها بحث درباره اصول راهنمای روابط چین-آمریکا، مدیریت صحیح موضوعات حساس در روابط دوجانبه مانند مساله تایوان، تقویت تبادلات در تمام سطوح و همکاری در زمینه‌های مشخص را به پیش بردند.

دو طرف موافق بودند که این مذاکرات صریح، عمیق و سازنده بوده و تماس خود را حفظ خواهند کرد.

این اولین سفر هیات بلند پایه آمریکایی به پکن از زمانی است که سران پکن و واشنگتن در نشست گروه 20 بالی در ماه نوامبر دیدار کرده و وعده دادند تلاش‌هایی برای ترمیم روابط دوجانبه انجام دهند.

بر اساس اعلام وزارت امور خارجه ایالات متحده، سفر مذکور مقدمات دیدار «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در اوایل سال آینده میلادی به چین را نیز فراهم کرده است.

می‌توان گفت که سفر کریتبرینک و روزنبرگر جدیدترین اقدام روبه جلوی دو طرف در راستای پیگیری و اجرای توافقات به دست آمده توسط سران دو کشور محسوب می‌شود.

گرچه سفر اخیر هیات آمریکایی به چین یک امر معمول تلقی می‌شود، اما باعث شده جهان خارج انتظارات مثبت‌تری از ترمیم روابط چین-ایالات متحده به منظور اجتناب از «هر گونه حادثه» آن هم با توجه به روابط تنش آمیز دو قدرت بزرگ، داشته باشد.

اخیرا، چین و آمریکا گفتگوهایی را در سطوح مختلف در زمینه‌های اقتصاد، تجارت، آب و هوا و امور نظامی برگزار کردند. تعامل میان دو طرف بر اساس توافقات به دست آمده توسط سران دو کشور رو به افزایش است.

باید گفت برای روابط دوجانبه که هم اکنون در حالت توقف به سر می‌برد، این سفر سیگنال‌های مثبتی را انتقال می‌دهد. در هر صورت، گفتگو بهتر از تقابل و رویکرد برد-برد بهتر از رویکرد جمع صفر است. بنا بر این، طرف چینی از سفر هیات بلندپایه آمریکایی استقبال می‌کند و امیدوار است که این تعامل ادامه یابد.

در عین حال، پکن همچنین متوجه شده که پیش از انجام سفر هیات آمریکایی به چین، آنها به صورت عمد یا غیر عمد فضایی را در افکار عمومی به وجود آوردند مبنی بر اینکه «چین بیشتر نیازمند تعامل با ایالات متحده است».

«کرت کمبل» هماهنگ امور هند-اقیانوسیه در کاخ سفید هفته گذشته اظهار داشت که چین با توجه به مواجهه با «چالش‌های داخلی اقتصادی» خواستار روابط تثبیت‌شده با ایالات متحده است. وی همچنین گفت «از سرگیری برخی از عناصر کاربردی و قابل پیش‌بینی دیپلماسی قدرت بزرگ» در ماه‌های آتی مشاهده خواهد شد اما «مقداری عدم قطعیت» وجود دارد.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn