فارسی

دیدار سران چین-آمریکا در سانفرانسیسکو فرصتی مغتنم برای صلح و توسعه جهان

CMG2023-11-13 16:19:54
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

زمین می‌تواند پذیرای توسعه مربوطه و رفاه مشترک چین و ایالات متحده باشد. نشست میان سران کشورهای چین و آمریکا در سانفرانسیسکو ارزش به انتظار نشستن را دارد.

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به دعوت «جو بایدن» همتای آمریکایی خود به زودی به سانفرانسیسکو سفر خواهد کرد تا از 14 تا 17 نوامبر (23 تا 26 آبان) «نشست روسای جمهوری چین-ایالات متحده» برگزار شود. او همچنین برای شرکت در «سی‌امن نشست غیررسمی سران اپک» نیز دعوت شده است.

سران دو کشور تبادل نظری عمیق درباره موضوعات راهبردی، کلی و جهت‌دار مرتبط با روابط چین-ایالات متحده خواهند داشت و همچنین به موضوعات مهم مربوط به صلح و توسعه جهنی نیز می‌پردازند.

دیپلماسی «سران کشور»،‌ «قطب نما» و «ستاره مبدأ» روابط چین-آمریکا محسوب می‌شود. بنا بر این، تمام اقشار مردم در چین و ایالات متحده و جامعه جهانی منتظر برگزاری این دیدار در سانفرانسیسکو هستند. آنها امیدوارند که روابط چین-آمریکا هر چه سریعتر تحت هدایت راهبرد دیپلماسی سران دو کشور، به یک مسیر توسعه سالم و پایدار بازگردد.

رئیس جمهور شی طی نشست «بالی» در سال گذشته تاکید کرد که «تحت شرایط کنونی، منافع مشترک میان چی و ایالات متحد کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است.»

نه درگیری و نه تقابل بلکه همزیستی مسالمت آمیز میان چین و آمریکا اصلی‌ترین منافع مشترک دو کشور هستند. اقتصادهای چین و ایالات متحده عمیقا به هم پیوند خورده و با وظایف توسعه‌ای جدید روبرو هستند. آنها باید از توسعه همدیگر سود ببرند که همان نفع مشترک محسوب می‌شود. احیای پساکرونای اقتصاد جهانی، پاسخ به تغییرات اقلیمی و حل موضوعات داغ منطقه‌ای نیز از هماهنگی و همکاری میان چین و آمریکا جدایی ناپذیرند به گونه‌ای که اینها هم جزو منافع مشترک به حساب می‌آیند. چین همیشه بر این باور بوده که منافع مشترک چین و ایالات متحده بر اختلافات و تضادهای آنها تفوق دارد.

موفقیت چین و آمریکا به جای اینکه چالشی برای طرف مقابل باشد برعکس یک فرصت تلقی می‌گردد. راه کنار آمدن کشورهای بزرگ با یکدیگر باید گفتگو همکاری باشد نه یک بازی جمع صفر.

اخیرا روند تعامل مثبت میان چین و آمریکا افزایش سیر صعودی داشته است. از یک سو ایالات متحده به اعمال محدودیت‌ها بر علم و فناوری، همکاری اقتصادی و تجاری چین متاثر از مفهوم «رقابت» ادامه داده است. از سوی دیگر این کشور همچنین از طریق کانال‌های گوناگون به دنبال برقراری ارتباط با چین است و نشانه‌های «جستجوی زمینه مشترک» را منعکس ساخته که در سال‌های اخیر نادر بوده است.

123全文 3 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn