فارسی

کنفرانس امنیتی مونیخ؛ چرا باید رقابت باخت-باخت را کنار بگذاریم؟

CMG2024-02-21 15:45:29
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

اروپا در حال دست و پنجه نرم کردن برای تصمیم گیری درباره چگونگی قرار دادن خود در میان نظم جهانی در حال تغییر است.

اگر اروپا بر ایدئولوژی و ارزش‌ها پافشاری کند و به دنبال همکاری با شرکای فراآتلانتیک و شرکای هم‌فکر خود باشد، به شکل غیرقابل اجتنابی در یک بازی مجموع صفر سقوط می‌کند؛ راهبرد «جدا شدن» در خدمت رقابت ژئوپلتیکی است؛ بازیگران جهانی همگی بازنده خواهند بود. اگر اروپا به جای «منافع نسبی» بر «منافع مطلق» تمرکز کند و همکاری اقتصادی عملگرایانه با «جنوب جهانی» از جمله چین را تعمیق بخشد، از جنگ سرد جدید جلوگیری خواهد شد.

موضوعات مرتبط با چین در این کنفرانس توجه بیشتری را به خود جلب کرد. «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین 17 فوریه (28 بهمن) با ایراد سخنرانی در نشست «چین در جهان»، موضع چین در خصوص موضوعات بین‌المللی مهم را مورد تاکید قرار داد.

پیام مهم برای اروپا و کل جهان این است که چین به عنوان یک نیروی ثبات ساز در این جهان آشفته، قاطعانه ایستاده است. چین که به تسهیل ثبات و تداوم نظم بین‌المللی کمک می‌کند، یک کشور بزرگ مسئولیت پذیر برای همکاری است و «کنار گذاشتن چین از تجارت جهانی یک اشتباه تاریخی خواهد بود».

عدم همکاری یک خطر بزرگ خواهد بود. حمایت گرایی و یکجانبه گرایی بر اقتصاد جهان و نظم جهانی تاثیر گذاشته است.

یک خطر واقعی وجود دارد که باید بر آن تمرکز کرد: شمار روزافزونی از کشورها در حال سر درآوردن از یک وضعیت باخت-باخت هستند. اینکه چه کسی بیشتر سود می‌کند دیگر مطرح نیست بلکه موضوع باخت کمتر مطرح است.

همانگونه که گزارش کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرده، پویایی باخت-باخت در حال تحریک است و بهتر است دولت‌ها با نگرش مجموع مثبت با یکدیگر همکاری کنند و در نظم بین‌المللی سرمایه گذاری نمایند چرا که این اقدام همچنان به افزایش نفع همگام کمک خواهد کرد.

بنا بر این، ما باید ماهیت برد-برد همکاری را تقویت و پویایی رقابت باخت-باخت را رد کنیم و مشترکا یک جهان چند قطبی برابر و منظم و جهانی سازی اقتصادی سودمند و فراگیر را ترویج نماییم.

首页上一页12 2
Messenger Pinterest LinkedIn