فارسی

پیشتازی صنعت کشتی‌سازی چین در جهان با رقابت‌پذیری فراگیر

CMG2024-05-29 17:14:03
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

چین چندی قبل با اولین سفر نخستین کشتی تفریحی بزرگ ساخت چین با نام «آیدا مودو»، سه «جواهر» را در صنعت کشتی سازی جهان در کنار هم آورد که عبارتند از ناوهای هواپیمابر، ناوهای گاز طبیعی مایع (LNG) و کشتی‌های تفریحی بزرگ. این دستاورد شدیدا مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفته است.

صنعت کشتی‌سازی چین اخیرا اخبار خوبی دریافت کرد: این کشور بزرگترین سفارش واحد جهان را به دست آورد، سه شاخص اصلی طی سه ماه نخست، رشد همزمان را حفظ کرده و سه شاخص اصلی برای 14 سال متوالی رتبه نخست را در جهان کسب کرد.

بر اساس جدیدترین گزارش «موسسه اقتصاد و تجارت صنعتی کره»، چین از لحاظ رقابت‌پذیری فراگیر زنجیره ارزش کشتی‌سازی از کره جنوبی پیش افتاده و رتبه اول را کسب کرده است.

روزنامه «هانکیوره» اخیرا به نقل از گزارش جدید «موسسه اقتصاد و تجارت صنعتی کره»، نوشت در سال 2023، چین از لحاظ رقابت‌پذیری فراگیر در زنجیره ارش کشتی‌سازی از کره جنوبی سبقت گرفت و رتبه اول را به دست آورد.

بر اساس این گزارش، رقابت‌پذیری زنجیره ارزش صنعت کشتی‌سازی در پنج حوزه ارزیابی می‌شود: تحقیق و توسعه و طراحی، تدارکات، تولید، نگهداری و خدمات و تقاضا و نهایتا امتیاز جامع برای رتبه بندی محاسبه می‌شود.

امتیاز جامع کره جنوبی در سال گذشته 88.9 بود که پس از چین با 90.6 قرار داشت. ژاپن هم با 83.1 امتیاز جایگاه سوم را کسب کرد و اتحادیه اروپا با 71.4 امتیاز، چهارم شد.

بر اساس گزارش‌ها، موسسه اقتصاد و تجارت صنعتی کره از سال 2020 اقدام به ارزیابی رقابت‌پذیری فراگیر زنجیره ارزش صنعت کشتی‌سازی کرده و کره جنوبی تا پیش از آن رتبه اول را داشت.

اخیرا اخبار خوبی درباره صنعت کشتی‌سازی چین به گوش رسید. «گروه کشتی‌سازی چین» 29 آوریل (31 فروردین) اعلام کرد این شرکت و «شرکت انرژی قطر» در آن روز مراسم امضای قرارداد 18 شناور گاز طبیعی مایع (LNG) غول پیکر را در پکن برگزار کردند که نشان‌دهنده توانایی‌های پیشرفته تحقیق و توسعه و طراحی کشتی‌های چین است که به سمت هدف پیشرو در جهان حرکت می‌کنند.

به نوشته روزنامه قطری الجزیره، ارزش کلی این پروژه حدود 6 میلیارد دلار است. هشت فروند از این 18 شناور LNG در سالهای 2028 و 2029 تحویل خواهند شد و 10 فروند باقیمانده در سال‌های 2030 و 2031 تحویل طرف قطری خواهد شد.

«سعد شریده الکعبی» وزیر دولتی امور انرژی و رئیس و مدیرعامل شرکت «انرژی قطر» گفت که این قرارداد رکورد بیشترین مقدار سفارش یک کشتی جدید را به ثبت رساند و یک پیشرفت تاریخی بود.

به گفته وی این نقطه عطف جدید بیش از پیش همکاری روزافزون میان چین و قطر به ویژه در حوزه انرژی را نشان داد.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn