فارسی

راهبرد 2024 قطب شمالِ آمریکا «سرزمین بکر» را به حیاط خلوت نظامی تبدیل می‌کند

cmg2024-07-28 21:12:06
Share
Share this with Close
Messenger Pinterest LinkedIn

آمریکا در قطب شمال یعنی جایی که هیچ مشکلی وجود ندارد، خود را با نگرانی‌های توهمی مشغول کرده است. ماهرانه‌ترین حقه ایالات متحده «چوپان دروغگو بودن» در مناطق صلح‌آمیز است به ویژه وقتی در حال تبلیغ «تئوری تهدید چین» نیز هست. اما هدف غایی آمریکا تبدیل شدن به قدرت هژمونیک در تمام مناطق جهان است.

«راهبرد قطب شمال 2024» که از سوی وزارت دفاع ایالات متحده منتشر شده، می‌گوید «جمهوری خلق چین که همچنان چالش مستمر پنتاگون است، به دنبال دسترسی و نفوذ روزافزون در قطب شمال است. همکاری میان چین و یک «تهدید» دیگر یعنی روسیه «پیامدهایی برای امنیت آمریکا و متحدان و شرکایمان» دارد. بنابراین، ایالات متحده بر این باور است که پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو امری تاریخی است و همه کشورهای همفکر قطب شمال را وارد ناتو کرده و فرصت‌های جدیدی برای تشریک مساعی و همکاری فراهم می‌کند. به طور خلاصه، آمریکا، چین و روسیه را اهریمنی جلوه داده و اتحادهایی را برای تسلط بر قطب شمال ایجاد کرده است.

«لی های‌دونگ» استاد «دانشگاه امور خارجی چین» گفت: قطب شمال به یکی از مهم‌ترین کانال‌های انرژی جهانی در آینده تبدیل خواهد شد. راهبرد قطب شمال 2024 آمریکا اشاره می‌کند که «قطب شمال ممکن است تا سال 2030 اولین تابستان عملا بدون یخ خود را تجربه کند و از بین رفتن یخ دریا باعث افزایش کارایی مسیرهای ترانزیت دریایی قطب شمال و دسترسی به منابع زیر دریا خواهد شد.»

لی افزود: هشدار آمریکا در خصوص تهدید چین و روسیه در قطب شمال نیز به این دلیل است که می‌ترسد چین و روسیه به طور کامل قطب شمال را تحت کنترل خود در آورند که یک کانال کلیدی انرژی جهانی در آینده محسوب می‌شود و موقعیت هژمونیک آمریکا را در راهبرد کلی جهانی تضعیف کند.

به عقیده وی، منطقه قطب شمال همچنین منطقه‌ای حائز اهمیت برای آمریکا به منظور تقویت اتحادها از طریق ایجاد بحران و هرج و مرج است که نمی‌تواند از آن صرف نظر کند.

از منظر توسعه انرژی و راهبرد نظامی قطب شمال جاذبه‌ای مرگبار برای آمریکا دارد و قدرت هژمونیک آن نمی‌تواند قطب شمال را نادیده بگیرد.

اما آمریکا که مشکلات داخلی آن را به ستوه آورده، انرژی کافی برای روبرو شدن با چالش‌های جهانی متعدد از جمله قطب شمال ندارد. با بر این ایالات متحده به دنبال متحدانی است که بتوانند برای پیشبرد قدرت هژمونیک آن «کار» کنند.

از زمان پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، به استثنای روسیه، هفت کشور دیگر «شورای قطب شمال» همگی اعضای ناتو هستند.

یک کارشناس نظامی در این باره به روزنامه «گلوبال تایمز» گفت: آمریکا می‌خواهد با روسیه از طریق دیگر هفت عضو شورای قطب شمال رو در رو شود.

12全文 2 下一页
Messenger Pinterest LinkedIn