راهبرد 2024 قطب شمالِ آمریکا «سرزمین بکر» را به حیاط خلوت نظامی تبدیل میکند
به باور وی، ایالات متحده قصد دارد مسئولیت و خطرات را به اشتراک بگذارد و نهایتا به هژمونی جهانی دست یابد.
با این وجود، این هژمون جهانی بدون هیچ خجالتی انگیزههای خودخواهانه خود را پشت یک هدف ظاهرا «شرافتمندانه» پنهان میکند.
«کاتلین هیک» معاون وزیر دفاع آمریکا گفت: راهبرد قطب شمال ما تلاشهای پنتاگون را تضمین میکند تا این منطقه همچنان یک منطقه امن و پایدار باقی بماند.
گزارش پنتاگون نیز اظهار میدارد که نیروهای آمریکایی «باید آماده و مجهز باشند تا خطرات مرتبط با حوادث احتمالی در قطب شمال را کاهش دهند».
در واقع، حضور روزافزون آمریکا در قطب شمال در حال تقویت احتمال درگیریها در این منطقه است.
کاوشهای چین در قطب شمال و همکاری با روسیه هرگز هیچ گونه سازوکار انحصاری با اهدافی نامشخص نداشته و به امنیت نظامی هم مرتبط نبوده است.
در حال حاضر شرکتهای چینی به سهامدارانی مهم در انرژی و ایجاد زیرساختهای قطب شمال روسیه، توسعه و بهرهبرداری از آبراه، تحقیقات علمی و اکتشاف تبدیل شدهاند.
با نگاهی به دستاوردهای اولیه همکاری قطب شمال چین-روسیه میبینیم که هر دو طرف بر اساس استانداردهای بازارمحور و شفاف به پیش میروند.
سیاست قطب شمال چین در سال 2018 مدتهاست شفاف بوده و بر این امر تاکید داشته که «اهداف سیاست چین در قطب شمال عبارتند از: درک، حفاظت، توسعه و مشارکت در اداره قطب شمال، به منظور حفاظت از منافع مشترک همه کشورها و جامعه بینالمللی در قطب شمال و ترویج توسعه پایدار قطب شمال است.»
همکاری چین و روسیه نباید تحت تاثیر هیستری کشورهای هژمونیک قرار گیرد و متاثر از رویکرد آنها نخواهد بود. در مقابل، تمام همکاریهای منطقی بین چین و روسیه از سوی آمریکا به عنوان یک «تهدید» در نظر گرفته خواهد شد.
اقلیم، محیط زیست و اکوسیستم قطب شمال در نهایت چالشهایی است که تمام کشورهای جهان با آن روبرو هستند و چالشهای جهانی به دلیل منازعات ژئوپلیتیکی در برخی کشورها کند یا ضعیف نمیشوند.
به جای دروغ پراکنی ادعای «تهدید چین و روسیه در قطب شمال» بهتر است بر چگونگی اداره قطب شمال تمرکز کرد. قطب شمال متعلق به تمام جهان است و باغ اختصاصی یک کشور یا چند کشور معدود نیست.